Arrangement

TILBAKE
TILBAKE

TILBAKE

Kategori:
Utstilling

Retrospektiv utstilling
Ottar Helge Johannessen

Utstillingen vil vise bilder fra hele Ottar Helges kunstnertid, også tidlige (og relativt ukjente) bilder. 
Mandal kunstforening ønsker og vise bredden i hans kunstnerskap, og kommer til å vise arbeider i ulike teknikker: grafikk, tusjmaleri, oljemaleri og glassmosaikker.
Noe av det som vises på utstillingen er til salgs.

Åpningstider:
Torsdag - Søndag kl. 13-16

 

Om kunstneren:

Grafiker og maler. Født i Mandal 23.03.1929. Død i Mandal 21.11.2010.

«Han hadde en sentral plass i den norske grafikkhistorien, både som kunstner, pedagog og organisasjonsmann. Som grafiker og tusjmaler var han ensomhetens skildrer fremfor noen i norsk billedkunst. Med urokkelig konsekvens har han dokumentert det moderne menneske i en fremmedgjort og nådeløs verden, skremt og utstøtt, bastet og bundet, plassert på en øde strand, blant ødelagte byer og forrevne klipper, i en ensom manesje eller på et torg, omgitt av flagrende skjemaer og uforståelige tegn.

Hans motiv er ofte den ensomme klovnen, og når han skildrer Kristus og andre bibelske skikkelser, er det lidelseshistorien han velger som tema. Han er påvirket av Edvard Munch og George Rouault, men har maktet å skape sin helt egne, særpregede profil med sin svartekunst, som han utfører med stor teknisk dyktighet, myke overganger og mange valører.

I 22 år underviste han ved Kunst- og håndverksskolen, derav i sju år, fra 1974 til 1981, som overlærer/avdelingsleder for radérklassen. Han var dermed med på å utdanne en hel generasjon av norske grafikere. Han var i seks år styremedlem i Bildende Kunstneres Styre og i 10 år styremedlem og nestformann i Foreningen Norske Grafikere. Han hadde også mange andre verv. Han var i mange år konsulent for Norges Banks seddeltrykkeri og Postverkets frimerkeproduksjon, og stod for tekstutforming og arrangement av mere enn et halvt hundre frimerker. Nærmere 40 av hans arbeider er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Museet for Samtidskunst, foruten av gallerier over store deler av verden. Han har også stilt ut i svært mange land.» (Wikipedia, 11.05.16)

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen