Arrangement

img_3824.jpg
img_3824.jpg

Sommerutstilling: Ove Harder Finseth

Kategori:
Utstilling

Designeren bak H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits brudekjole stiller ut i Galleri Buen!

Oppdaterte åpningstider, nå også tirsdager resten av perioden!

Utstillingen er tilgjengelig hele sommeren, fra 20.juni til og med 9.august. Åpent tirsdag og torsdag 12-17, lørdag og søndag 14-17.
Det er også mulig å besøke utstillingen i Buens ordinære åpningstid, henvend deg i kiosken på Buen, så hjelper vi deg hvis vi har anledning.

Om denne utstillingen

I denne utstillingen løfter Ove Harder Finseth frem gamle håndverkstradisjoner. Han er opptatt av å ta vare på gamle teknikker, for eksempel applikasjon, roulurer, broderi og matelassering.
Han vil holde couturen – den fine sømmen – i hevd. Noe han gjør med en unik eleganse og profesjonalitet i eget håndverk.

Utstillingen rommer også andres gamle håndverk, som blonder fra 1800-tallet og sofa- og putebroderier. Puten endrer form til en jakke, og sofaen blir en del av et kjoleliv.
Vakkert og nitidig arbeid fra gamle dager ble skrotet, men får nå nytt liv som en del av Finseths kreasjoner. 

Stil og inspirasjon

Ove Harder Finseth har en klassisk stil og jobber mye med materialer og detaljer. Han henter inspirasjon blant annet fra drakthistorien og naturen.
Han elsker å brodere, og bearbeider stoffene slik at plaggene blir unike. Alle kunder skal føle at de får noe som bare er deres, og besøkende til utstillinger skal få unike opplevelser.

Finseth lager alt kunden har bruk for, fra dagligdagse drakter til brude- og selskapskjoler.
Han er mest kjent som designeren bak H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits brudekjole, og designer mange antrekk til sine kunder for store anledninger.

Ove Harder Finseth

Ove Harder Finseth er utdannet ved Institutt for klær og kostyme ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har også diplom fra couture-skolen Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture i Paris. Finseth har jobbet som designer siden 1990 og etablerte sitt eget merke, «Ove Harder Finseth», i 1998.

Finseth leverer ikke tradisjonelle kolleksjoner, men lager bestillingsverk for enkeltkunder samt klær som kunst til utstillinger. Han er innkjøpt en rekke ganger av kunstinstitusjoner i Norge og utlandet, og har hatt utstillinger i mange land.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen