Arrangement

helge simonnes.jpg
helge simonnes.jpg

Senioruniversitetet: Helge Simonnes

Kategori:
Foredrag

Billettpris:
Kr 150,- / kr 100,-

Når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokrati og verdensfred.
Om kirkenes støtte til de sterke mennene Vladimir Putin og Donald Trump

Simonnes: «Når jeg snakker med publikum etter foredragene, er det en holdning som jeg ofte møter, nemlig at Vladimir Putin og for så vidt Donald Trump stemples som gale. Dette tror jeg er en farlig tilnærming. Når vi erklærer politiske ledere som gale, er vi på en måte ferdig snakket. Det forhindrer oss i å gå dypere inn i spørsmålene. Når jeg skriver bøker og holder foredrag om disse temaene, har jeg et like stort ønske om å få lesere og publikum til å reflektere over hva som skjer, som å vise hvordan det religiøse språket blir brukt på en måte som kan true både demokrati og verdensfred. Det er all grunn til å behandle det religiøse språket med varsomhet.»

 

I skjæringspunktet religion og politikk er  Helge Simonnes en mye benyttet foredragsholder i biblioteker, seniorsentre, senioruniversteter, Rotaryklubber, kirkeakademier, og menigheter. Han er fast spaltist om dette temaet i Dagsavisen og har gitt ut flere bøker: Kampen om korset i politikken (2019) og Trump, Gud og kirken (2021). I mars 2023 kom ny bok med tittelen Putins hellige krig.

Simonnes var sjefredaktør i avisen Vårt Land fra 1991 til 2016. Han har vært styreleder i Norsk Presseforbund og Mediebedriftenes Landsforening.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen