Arrangement

Mitt Sørland
Mitt Sørland

Mitt Sørland

Kategori:
Utstilling

Sommerutstilling med Dag Telhaug
Utstillingsåpning torsdag 22.juni kl 18.00
Åpent tir-søn kl 13-16 til og med søndag 23.juli

Utstillingsåpning torsdag 22. kl 18.00, ved Agnete Kjellin. Inger Lise Stulien med gitarist bidrar musikalsk.

 

Dag Telhaug er en lokal kunstner som bor og jobber i Spangereid.
En drøy måned skal maleriene hans pryde veggene i Galleri Buen, en spennende utstilling for både fastboende og turister.

Kunstneren sier dette selv:

"Maleriene er i hovedsak fra « Den nye kommunen» lengst syd i Norge.

Om maleriene er blitt slik at de gir en opplevelse, får andre bedømme. Så det er alltid like spennende om en treffer  publikum  -  om en stiller ut i Mandal, i New York  eller et annet sted .

Jeg fikk et råd av Ottar Helge Johannessen som jeg hadde gleden av å bli kjent med og ha som mentor i mange år: 'Ikke prøv å kopiere en populær maler, men skap ditt eget utrykk og vær tro mot det'.

Det kan være flere årsaker til at et maleri skaper interesse hos en betrakter. Jeg tror at det viktigste er at det rører ved noe i oss. Noe som  har å gjøre med gjenkjennelse eller opplevde øyeblikk. Livet består jo av mange øyeblikk og et maleri er et slikt øyeblikk.
Kan en gjenskape og gi betrakteren en opplevelse av noe, har en oppnådd å gi noe gjennom maleriet.

Når jeg skriver dette så vet jeg enda ikke hvilke bilder som kommer til å henge på veggene i Buen. Jeg har kallt utstillingen Mitt Sørland  da det er slik jeg oppfatter det fantastiske området jeg får lov å bo akkurat nå. Selvfølgelig er det mange fasetter som ikke er berørt, men slik vil det alltid være. En forandrer seg i uttrykk med tiden, utfra de inntrykk som inspirerer, og ens livssituasjon og lærdom.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen