Arrangement

Kilden Teater: Erasmus Montanus av Ludvig Holberg
Kilden Teater: Erasmus Montanus av Ludvig Holberg

Kilden Teater: Erasmus Montanus av Ludvig Holberg

Kategori:
Teater

Varighet:
Ca 2,5t inkl pause

Billettpris:
Kr 300,-/200,-/150,-

Dessverre ser vi oss nødt til å avlyse denne forestillingen, i tråd med de lokale restriksjoner og anbefalinger som gjelder nå.
Alle billettkjøpere vil bli kontaktet og billetter blir refundert.

Ta vare!

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montaus er en sentral klassiker i nordisk teater. Historien handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. Og når han vender tilbake til bygda, er det som en ny mann. Borte er bondesønnen Rasmus Berg – nå heter han Erasmus Montanus.

I forestillingen møtes fornuftig bondevett og jålete akademia, det jordnære bygdefolket og den lærde pedant, høy- og lavkultur, det ukjente og det kjente, uvitenhet og kunnskap, fiffen og folket. Erasmus Montanus har lært i sine studier at jorden er rundt, og ikke flat. Dette blir møtt med spott og latter, og han blir satt i en knipe. Skal han insistere på sin nye lærdom, eller vende tilbake til et mer akseptert syn på verden? Når til og med hans forlovede og kommende svigerforeldre ikke lytter, er det kanskje mer bekvemt å endre kurs? Skal han avfeie sannheten for å tekkes andre, og heller se på verden med «alternative fakta»?

Kilden Teater ønsker å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der de bor. Dette er den første større produksjonen vi tar med ut på veien. Enricus Rafaelus (Henrik Rafaelsen) er tilbake fra storbyen, og returnerer i likhet med Erasmus Montanus (Rasmus Berg) tilbake til sitt fødested i distriktet. Han står denne gang for regien sammen med et ensemble av skuespillere med tilknytning til flere deler av Agder. Det kommer til å bli en sjarmerende forestilling med mye humor, lek med Agder-diaklekter, stereotyper – og samfunnskritikk. Dette er en forestilling med dybde, slik gode og tidløse komedier alltid har.

Vi gleder oss til å spille for dere på et teater i nærheten av der dere bor!  

 

Kunstnerisk lag

Regi: Henrik Rafaelsen

Scenografi/kostymedesign: Kaja Haven

Komponist: Olav Waastad

Lysdesign: Martin Myrvold

Lyddesign: Kristian Bronebakk

 

Med blant andre:

Khalid Mahamoud, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Lars Funderud Johannessen, Ann Ingrid Fuglestveit, Fredrik Høstaker, Lars Emil Nielsen, Jamel Nemer og Giert Werring.

Smittevern

De gjeldene nasjonale og lokale restriksjoner blir hele tiden tatt hensyn til.

Per 9.4 er det verdt å notere seg at det er tillatt med kun 20 publikummere, og at våre gjester må ha tilholdssted Lindesnes kommune.

Bli hjemme hvis du er syk

Hold avstand

Bruk munnbind der du ikke kan holde stor nok avstand

Vaks/desinfiser hender hyppig

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen