Arrangement

2426x1365_forest_song_text.jpg
2426x1365_forest_song_text.jpg

Grand Kyiv Ballet: Skogens sang

Kategori:
Barn | Dans | Familie

Varighet:
2t med 20 min pause

Billettpris:
Kr 600,-/480,-/450,-

En fantastisk kveld med ukrainsk ballett

I april 2024 vil Grand Kyiv Ballet presentere en av de vakreste balettene i Ukraina, "Skogens sang", i skandinaviske land. Dyktigheten og raffinementet til dansen av Grand Kyiv Ballet artister vil gi til deg en gave med sterk opplevelsen. Artister fra Grand Kyiv Ballet opptrer på scenene til teatre i Europa, Amerika og Australia.

"Skogens sang" er en legendarisk ballett som har vært stoltheten til ukrainsk koreografi  i over 75 år. Denne balletten hyller følelsen av romantikk og renheten til klassisk ballettteknikk. Balletten gikk inn i Det Gyldne Fondet i ukrainsk musikalsk kultur.

Balletten ble basert på skuespillet med samme navn "Skogens sang" (1911) av den ukrainske forfatteren Lesya Ukrainka, som var opphavet til gjenopplivingen av nasjonal arv og kultur. Mild og lyrisk musikk av den ukrainske komponisten Mykhailo Skorulskyi  ble skrevet for balletten i 1936. Premieren fant sted i 1946. Musikken har et romantisk aspekt, den er full av folklore og naturbeskrivelse på musikkspråket.

«Skogen sang» er en magisk fortelling om kjærlighet mellom skogjenta Mavka og den unge mannen Lukash. Menneskets og naturens verden går inn i samspill, det er kjærlighet, svik, fortvilelse, og det er ikke mulig for hver av dem å glemme kjærlighetens magiske øyeblikk. Dette er en historie om hvordan skjebnen endres for en person som mister kontakten med naturen og slutter å høre stemmene. Dette er historien om den fryktløse og modige Mavka, som søker fred i sin verden, akkurat som Ukraina i dag kjemper for frihet og fred i sitt land.

Forholdet mellom Mavka og Lukash utvikler seg gradvis og faller sammen med årstidene. Som i Lesya Ukrainkas skuespill, er våren også i balletten introduksjonen og begynnelsen på forholdet mellom Lukash og Mavka. Sommeren er blomstringen av deres kjærlighet, det er fruktbarheten til det ukrainske landet. Høsten er Lukashs svik, han gifter seg med en annen kvinne. Om vinteren dør Mavka og Lukash.  Deres sjeler møtes i evighetens verden.

I balletten er det mange mytologiske bilder fra ukrainske eventyr, som folkets fantasi satte seg ned i eldgamle skoger og endeløse marker. Mykhailo Skorulskyi,  som skrevet musikk til balletten, skapte ekte hymne til levende natur og ren kjærlighet. Dette temaet om dialog mellom menneske og natur har ikke bare mistet sin relevans, men har også flyttet til et kvalitativt nytt nivå.

Balletten er fylt med komplekse duettstøtter, mange hopp av artister, spinn, fouett og utrolige koreografiske mønstre. Legender om fortryllede skogsdyr ser ut til å våkne til liv på scenen og er vevd inn i de feilfrie bevegelsene til danserne.

Hver detalj i forestillingen jobber for å gjøre et ekte eventyr for voksne og barn til virkelighet på scenen.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen