Arrangement

Galleri Buen presenterer: Vår fargerike verden
Galleri Buen presenterer: Vår fargerike verden

Galleri Buen presenterer: Vår fargerike verden

Kategori:
Utstilling

Et møte mellom to kunstuttrykk

Utstillingsåpning torsdag 24.november kl 1800.
Åpent alle dager i kulturhusets åpningstid, frem til nyttår

Galleri Buen ønsker å vise et bredt spekter kunstuttrykk og samtidig løfte frem lokale kunstnere.

Denne utstillingen er et prøveprosjekt vi håper å gjøre til et årlig event, hvor vi overlater gallerirommet til lokale kunstnere, som sammen inviterer til utstilling.

Tekstilkunstner Bodil Nilsen Hodne og fotograf Anne Noddeland møtes i fargene. Hodne er særlig opptatt av fargenes påvirking på mennesker, og benytter ulike teknikker som strikking, veving applikasjon, lappeteknikk og toving. Noddeland lar seg fasinere av former og farger særlig i naturen, og formidler dette gjennom fargerike bilder tatt både hjemme i Norge og på reise i mer eksotiske strøk.

Vi håper dere tar i godt i mot våre to kunstnere, og kanskje finner dere en fin julegave i denne fargerike salgsutstillingen.

 

Om kunstnerne:

Tekstilkunstner Bodil Nilsen Hodne

(f. Holum 1950), bosatt i Mandal.

I tillegg til tekstilfaglig utdanning og mange kurs i inn og utland  har hun i over femti år arbeidet med ulike former for tekstilkunst både i jobbsammenheng ved Mandal sykehjem og privat.

Hun benytter ulike teknikker som strikking, veving applikasjon, lappeteknikk og toving.
I størrelse varierer hennes arbeider fra flere kvaderat-meter store tepper og bilder til  mindre arbeider  og tovede  skulpturelle former.

Bodil er særlig opptatt av fargenes påvirking på mennesker. Å merke hvordan bruk av farger kan skape glede og fornyet livsenergi er en fantastisk opplevelse.

Hvert av Bodils arbeider er unike kunstverk. Det finnes bare ett eksemplar av hver. Selv de små  varme «energi»-sitteputene er ulike.

Bodils tekstilkunst er ikke laget etter nøye planlegging eller mønstre. Alt vokser fram fra hennes egen fantasi og kreativitet.

Når hun begynner på et arbeide, vet hun som oftest ikke hvordan sluttresultatet skal bli.  Det er det som gjør skapelseprosessen så spennende forteller hun.

 

Fotograf Anne Noddeland

Anne Noddeland (f. 1976) er bosatt på Snig på vei ut mot Lindesnes og er utdannet innen økonomi. For å få utløp for sin kreativitet, har hobbyer alltid vært en stor del av fritiden hennes og Anne spiller blant annet i Mandal Byorkester. Hun driver også med hagearbeid og ringmerking av fugler.

Hun har drevet med foto i ca 5 år, og meldte seg inn i Mandal Fotoklubb for å utvikle seg enda mer.
Fotointeressen ble tent etter flere turer i inn- og utland sammen med sin meget naturinteresserte familie.
Det er et utrolig privilegium å få lov å reise rundt i verden sammen med mannen min som er hobbyornitolog, og interessene våre er nært beslektet slik at de opplevelsene vi har sammen blir til verdifulle minner. 

Som fotograf så har nok Anne en spesiell forkjærlighet for fugler, dyr og natur generelt, men fotograferer også landskap, makro og mennesker.
Fargene og formene som finnes rundt oss i naturen har alltid fasinert meg, og jeg håper at jeg kan formidle noen av undrene som finnes både her hjemme i Norge og i mer eksotiske land

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen