Arrangement

Skjelett.jpg
Skjelett.jpg

Galleri Buen: Morten Abel

Kategori:
Utstilling

Varighet:
15.juni-4.august

Et skjelett gikk inn på en bar..

Utstillingsåpning lørdag 15.juni kl 14.00
Åpent torsdag-søndag kl 14-17 til og med 4.august

Morten Abel står for årets sommerutstilling i Galleri Buen: Et skjelett gikk inn på en bar..

Morten Abel (f. 1962, Bodø) startet sitt første band i femte klasse, og har herjet på hitlistene siden. Artisten og låtskriveren fra Stavanger slo for alvor gjennom med 80-tallsbandet Mods. Etter dette gjorde han også stor suksess som frontfigur i The September When, før han senere valgte å satse som soloartist.

Han hadde tenkt på en kunstutdannelse ganske lenge, og i 2017 bestemte han seg for å søke. Da han kom inn på Kunstskolen i Rogaland, takket han ja.

Jeg gjør det fordi jeg har lyst og jeg har mulighet til det, sier han. Jeg har lyst til å uttrykke meg på forskjellige måter.

Det er et energisk og fargesprakende univers Morten Abel har utviklet og et egenartet ekspressivt malerisk formspråk. Det kan se ut som han henter inspirasjon både fra de tyske ekspresjonistene på begynnelsen av 1900-tallet, men også fra COBRA-gruppens emosjonelle og tøylesløse fargefeiring på 40-50-tallet. 

Jeg ønsker å fremkalle en uro i bildene mine, sier Abel. Jeg tenker på denne ambisjonen mens jeg går og ser på de heftige og uvørne penselstrøkene. Når jeg maler, så kjenner jeg noe. Akkurat på samme måte som når du skriver en låt, når akkordene begynner å falle på plass, oppstår det en følelse i kroppen som er helt fantastisk. Den følelsen kjenner jeg når jeg jobber med dette også.

 

Tekst: Jacob Dørje

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen
  • Bilde fra forestillingen
  • Bilde fra forestillingen