Arrangement

Collage.png
Collage.png

8.mars markering 2024: Brudd på menneskerettighetene - kvinner og barn i krig

Kategori:
Foredrag

Varighet:
Ca 2t

Billettpris:
Gratis, men husk å hente din gratisbillett på nett eller i kiosken på Buen

Årets markering av den internasjonale kvinnedagen vil sette søkelyset på kvinner og barn i krig og konflikt. 8.marskomiteen i Mandal inviterer til et variert og spennende program.

Vi får høre Mads Gilbert holde et foredrag om hva som skjer med kvinner og barn i krigsområdene på Gaza. Ann-Kristin Olsen vil holde en appell om funn i Barnevoldsutvalgets rapport «Svikt og svik». Nyvalgt leder av BU i Lindesnes, Isabelle Bie Kővner, skal i samtale med Anne Grønsund under parolen "Jente, du kan forandre verden!".

Charlotte Qvale og Marte Wulff vil holde en minikonsert!

Deltakere:

Mads Gilbert er overlege og prof.em.dr.med., Tromsø. Gilbert har lenge vært engasjert i solidaritetsarbeid i Palestina og har en rekke ganger vært i legetjeneste i området.

Ann-Kristin Olsen er jurist og tidligere fylkesmann i Vest-Agder. Olsen ble utnevnt som landets første kvinnelige politimester i 1983 og første kvinnelige sysselmannen på Svalbard i 1995. Olsen har kjempet for kvinner og barns rettigheter hele livet og ledet det regjeringsoppnevnte Barnevoldsutvalget, som leverte sin rapport i 2017.

Isabelle Bie Kővner har vært leder av elevrådet på Blomdalen og er i dag leder av Lindesnes barne - og ungdomsråd. Hun møter fast i kommunestyret og utvalg for oppvekst og kultur. Isabelle en ung kvinne med et sterkt engasjement og hun brenner for at barn og unge skal bli hørt og at de skal få mulighet til å engasjere seg og påvirke på de sakene de er opptatt av.

Charlotte Qvale er artist, låtskriver, manusforfatter, komponist og utdannet skuespiller. Som manusforfatter, skuespiller og komponist står hun bak en rekke kritikerroste oppsetninger i samarbeid med Kai Erland, med oppføringer blant annet på Stiftelsen Arkivet og Kilden teater - og konserthus, og har gjennom en årrekke som komponist samarbeidet med performancekunstner Laura Vallenes. Hun er et av landets mest spilte radioartister, og er for tiden i gang med innspillingen av sitt femte studioalbum, hennes tredje som soloartist. Charlottes stemme har flere ganger vært tydelig i offentlig debatt, men hun har den siste tiden tatt steget fullt ut som aktivist og samfunnsdebattant i solidaritet med Palestina.

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist, sanger og skribent med syv soloalbum bak seg. Siden 2017 har hun engasjert seg i klima- og miljøspørsmål både gjennom musikk og foredrag, og som samfunnsdebattant og aktivist. Hun har en sertifisering i kreativt klimalederskap fra britiske Julie's Bicycles' CCL-program, og ble i 2020 kåret til en av ti Green Guardians i kategorien artister og aktivister i det britiske musikkmagasinet IQ. Marte slipper sin første roman på Oktober forlag i 2024, og er også initiativtaker bak Spillerommet, et kunstnernettverk som jobber for et innovativt og bærekraftig kunstfelt.

8. marskomiteen i Mandal ønsker alle velkommen! Fri entré, men alle må hente ut gratisbillett hos Buen eller på www.buenkulturhus.no

Hilde Witsø
Randi Fredriksen
Karoline Dahn
Linda Verdal (leder)

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen