Arrangement

Fra lenker
Fra lenker

Fra lenker

Tirsdag 6. mar.Tir. 6. mar. kl. 19.00
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 250,-

Sterkt samarbeid mellom Stiftelsen Arkivet og Mandal Byorkester

Stiftelsen Arkivet holder til i det tidligere statsarkivet i Kristiansand som under andre verdenskrig var hovedkvarter for Gestapo på Sørlandet. I nazistenes tjeneste ble bygningen et symbol for tortur og menneskeforakt. I dag er huset fylt med aktivitet som skal bidra til et samfunn med større rom for menneskeverd basert på frihet og demokrati.

Stiftelsen Arkivet har gitt Alf Willy Vestergren oppgaven å komponere et musikkverk som viser Arkivets historie i fortid og fremtid. Resultatet er blitt komposisjonen Fra Lenker som ble urfremført i Kristiansand 1. februar til stormende jubel og stående applaus. Nå kan du oppleve verket i Buen, og også denne gang er det Mandal Byorkester med solister som Ragin Wenk-Wolff og Britt Turid Madsen som står for fremføringen. 

I forkant av fremføringen vil historikere fra Arkivet ta publikum med på en reise i fortid og fremtid. Her blir også krigsseilernes historie viet oppmerksomhet. Det samme gjør senterets arbeid med forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme  Både foredrag og Byorkesterets fremføring av Fra lenker er en sterk opplevelse som også er fylt av håp og tro på en fremtid der en har lært av sin historie.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen