Arrangement

Spaserstokkens julekonsert: Lill Lindfors
Spaserstokkens julekonsert: Lill Lindfors

Spaserstokkens julekonsert: Lill Lindfors

Kategori:
Konsert | Senior

Billettpris:
Kr 150,- inkl kaffe/kake

Lill Lindfors er en av skandinavias mest allsidige og folkekjære artister. Som sanger har hun dekket veggene med mange gullplater, hennes TV-programmer mottatt Montreux roser, hun har produsert flere One Woman Shows, skrevet barnebøker, dukket opp i revyer, musikaler, filmer og skuespill. 1998 ble hun utnevnt til den svenske UNICEF Goodwill-ambassadør og har et lidenskapelig engasjement for utsatte barn og jenters utdanning i verden.

Lills artisteri er opplyst av glede av sang og musikalitet. Med sin varme, raushet og humor, har hun opp gjennom årene skapt en offentlig kontakt som er unik. Lills forestillinger er preget av frihet og lek, ydmykhet og glede, alt med et sterkt ønske om å skape noe nytt. En Sån Karl, Du Är Den Ende, En man i byrån, Sången Han Sjöng Var Min Egen og Musik ska byggas utav glädje er bare noen av høydepunktene. Det blir og kjente internasjonale slagere, sambarytmer og dykk innom den rikholdige svenske visesangtradisjonen der navn som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube er sentrale.

Lill Lindfors har vært teatersjef,  vært programleder for MGP og ledet en rekke fjernsynsshow i Sverige – samt i England og Frankrike. Hun har også skrevet barnebøker og gjort barne-tv. En Sån Karl, Du Är Den Ende, En man i byrån og Sången Han Sjöng Var Min Egen er bare noen av slagerne fra en utrolig karriere som har vunnet mange gullplater – og gjort henne svært populær også i Norge. De seinere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonesettinger av svensk-språklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran. I 2006 kom platen ”Här är den sköna sommar" med viser av blant andre Cornelis Vreeswijk og Evert Taube. I 2010 kom liveplaten “En sommarkonsert från Musik vid Siljan”. Lindfors er UNICEF-goodwill ambassadør, og holder foredrag om kroppsspråk. Lill Lindfors har også blitt belønnet med en H.M. Konungens medalj av 8: grad. Høsten 2009-våren 2010 turnerte Lill Lindfors med Riksteaterns uppsettning av komedien "Plaza svit" der hon gjorde tre forskjellige kvinneroller. De siste årene har Lindfors gjort en rekke konserter i Norge, flere av dem sammen med Ketil Bjørnstad.

 

Musikere:
Mads Norrefalk – gitar
Hans Backenroth – bass

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen