Arrangement

Sommerblues
Sommerblues

Sommerblues

Lørdag 8. jun.Lør. 8. jun. kl. 21.00
- Klubbscenen: dørene åpner 20.30

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 350,- / 300,-

Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm
Oppvarming: Maldito

Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm har, ved flere anledninger, spilt seg fra New Orleans, på kryss og tversgjennom Mississippi, og til Memphis.
De har blitt tatt i mot som helter av både innbyggere og lokale musikere, og har opptrådt på bl.a B.B. King's Club Ebony, Blue Biscuit Blues Festival, Hal & Mal's og Morgan Freeman's Ground Zero BluesClub, for å nevne noen.

Musikken er dypt forankret i sørstatenes bluestradisjoner, ispedd Memphis rock 'n roll og New Orleans R & B.

Vidar Busk dro til USA som 15 åring for å spille med den amerikanske artisten Rock Bottom.
Her utviklet han en enorm teknikk og rutine som livemusiker. Han har bevist at man ikke trenger være født i USA for å spille blues i verdensklasse.

Daniel Eriksen er en av landets hardest arbeidende bluesartister.
Han har turnert flere kontinenter med sin Mississippi-og New Orleans-inspirerte blues, og med det opparbeidet seg et rykte som en fremragende slidegitarist som alltid leverer forrykende show.

Stig Sjøstrøm er et fyrverkeri av en perkusjonist og trommeslager, som tilfører både «trøkk», eleganse og dampende rytmer.

 

Oppvarming: Maldito

Maldito er et norsk bluesrockband fra Trøndelag. Bandet ble dannet i England våren 2015 av Vegard Trenmo Ring og Bendik Brevik, ved Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. Bandet ble stiftet med inspirasjon fra den skitne bluesen fra 1940–50-tallet i tillegg til et mer moderne bluessound fra artister som Rivals Sons og The Black Keys. Etter flere konserter i England bestemte bandet seg for å slippe sin debutsingel «Waiting for You». Låten ga fart til bandets popularitet i Liverpool, og ble spilt på lokalradiostasjoner som Wirral Radio & BBC Introducing.

Etter å ha opparbeidet et solid liveutrykk, meldte den tyske turnémanageren Elli Manon, sin interesse, og bare etter noen få måneder var Malditos første Tysklandsturné planlagt. I forkant av turnéen i Tyskland, slapp Maldito sin andre singel «I’m Yours Tonight». Denne låta var et standpunkt for bandets skitne sound og utrykk. Singelslippet ga enda ­flere avspillinger på radiostasjoner i England og Norge. Økt popularitet ga Maldito innpass hos det norske bluespublikummet etter å ha satset på det Britiske og Tyske markedet.

I mai, 2017, dro Maldito på en 11 dagers lang turné i Tyskland der de opplevde utsolgte konserter i byer som München, Übersee, Oberaudorf. Det tyske publikumet likte Malditos liveuttrykk og låter, noe som resulterte i en vellykket turné der bandet ble utsolgt for effekter og de dro hjem med en ny tilhengerbase i Tyskland. Bandet går en spennende framtid i møte som vinnere av Union Blues Cup 2018, med mye konsertvirksomhet i inn- og utland de neste årene.

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen