Riksteatret: Tobias og dagen det smalt

Søndag 9. mai.Søn. 9. mai. kl. 17.00

Barn | Familie | Riksteatret | Teater

45 minutter (ingen pause)

"Årets beste barneforestilling" på turné med Riksteatret.

Riksteatret tar den prisvinnende og kritikerroste barneforestilingen «Tobias og dagen det smalt» på turné. Forestillingen ble kåret til årets beste forestilling for barn og fikk Heddaprisen i 2018.  «En forestilling med god plass til både alvor og humor» skrev pressen blant annet om forestillingen.

«Tobias og dagen det smalt» handler om å stole på og tro på seg selv - og vissheten om at alle barn er like mye verdt.  Det handler også om vennskap og troen på at dine venner vil deg det beste.  Gjennom fantasi og virkelighet berører forestillingen tema som at det er mange måter å være menneske på.  Og at det kan være litt trøblete når hvordan man ser ut utenpå og hvordan man føler seg inne i seg selv, ikke helt passer sammen.

«Tobias og dagen det smalt» er en modig, liten teaterforestilling som passer for barn fra 6 år.

På scenen: Jonas Delerud, Sebastian Legaard Engeland, Per-Theodor Paulsen, Alexander Rindestu, Tonje Dreyer Sellevoll og Kristine Myhre Tunheim.

Av Jenny Svensson.
Regissør Morten Røsrud.
Scenograf og kostymedesigner Mari Hoel Lotherington.
Komponist og lydprodusent Aggie Peterson.
Lyddesigner Andreas Wangsbro.
Lysdesigner Øystein Heitmann.
Dramaturg Lina Synnøve Killingdalen.
Idé og prosjektleder Kristine Myhre Tunheim.

Originalt produsert av Rimfrost i samarbeid med Hålogaland Teater. Urpremieren var på Hålogaland Teater 23. november 2017. Produsert for turné i 2021 av Riksteatret. Produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen.

Smittevern

De gjeldene nasjonale og lokale restriksjoner blir hele tiden tatt hensyn til.

Per 9.4 er det verdt å notere seg at det er tillatt med kun 20 publikummere, og at våre gjester må ha tilholdssted Lindesnes kommune.

Bli hjemme hvis du er syk

Hold avstand

Bruk munnbind der du ikke kan holde stor nok avstand

Vaks/desinfiser hender hyppig

Pressen mener:

Terningkast 5 "En rikholdig, formbevisst, opplevelsesfortelling med mange lag"
– Dagbladet
Ingen terningkast "Det blir aldri for enkelt, aldri for vanskelig. Det er et viktig tema, et tema i tiden, som formidles med kløkt, paralleller og masse barnslig gøy."
– NRK
Terningkast 5 "Åpen, undrende, leken og mangfoldig"
– Nordlys
Terningkast 5 "Flott teater for barn, og som også tåler godt de voksnes øyne og ører (…) Ei forestilling med god plass til både alvor og humor"