Presentasjon av boken: Mat fra folk i Holum

Bibliotek | Foredrag

Boklansering, oppskrifter og historier. Smaksprøver. 2. etg i Mandal bibliotek.

Mange har liggende gamle kokebøker etter mor, bestemor eller en bestefar. I disse bøkene kan vi finne verdifulle skatter. Og mange, både eldre og yngre, har mattradisjoner og minner etter matretter som har vært brukt i familien. Dette er tradisjoner mange har tatt vare på.

Vi er fire damer i Holum som har gravd i disse skattene, her i vårt nærområde. Og mye av det vi har funnet, har vi samlet i denne boken. Noe er kuriositeter, men det meste er deilige kaker og matretter som vi ønsker at skal leve videre, og da gjerne langt utover vår bygd.

I tillegg til oppskriftene har vi også knyttet en del historikk fra folk og gårder der rettene har vært brukt. Et rikt bildemateriale har vi også fått anledning til å bruke - bilder utlånt av bidragsyterne.