Haugtussa - Esmeralda // Laila Thortveit og Mariam Kharatyan

- Elvesalen

Klassisk | Konsert

Kr 275,-/225,-

Haugtussa - Esmeralda i Buen Kulturhus med Laila Thortveit, sopran og Mariam Kharatyan, piano.

Fra Arne Garborgs romantiske tekster til det sterke utrykket i «Notre Dame de Paris» av Victor Hugo, er kontrastene mange! Men allikevel med en stor liket! Kjærligheten - et universelt tema.

Det naturskjønne hos Veslemøy i Haugtussa og det sensuelle hos Esmeralda av Victor Hugo, tar kjærligheten til de store høydene sammen med situasjonene den kommer fra.

Edvard Griegs intense musikk, nasjonalromantikkens musikalske far, blander seg perfekt med hans samtidige. Verdi, Fauré, Donizetti og Louise Bertin. Alle har de skrevet musikk til Victor Hugos historier og dikt.

Historien er en universell reise for natten og dagen . Et musikalsk postkort som hyller kjærligheten.

Laila Thortveit (f. 1976) er opprinnelig fra Iveland i Agder. Hun har studert sang med flere operasangere som Karen Nimereala Acampora i Paris og Loretta Corelli i Milano som underviste Andrea Bocelli. Hun fulgte under våren 2014 en masterklasse med Alessandra Althoff Pugliese i Padova hvor hun hadde rollen som «Gilda» i Rigoletto av Verdi. Laila Thortveit studerte ved musikk konservatoriet i Clichy med Carole Bajac.Laila Thortveit var finalist i den Internasjonale sangkonkurransen «Les Cles d’Or» i 2015.

Sommeren 2020 tilbrakte sangerinnen i Norge hvor hun holdt flere konserter i Agder og Telemark, blant annet var hun solist med Fjære Kammerkor på Klassisk i Setesdal med Andrea Maini som dirigent.

Laila Thortveit har bodd i Frankrike siden 1995, men tilbringer nå mesteparten av tiden i Norge gjennom coronakrisen.

www.lailathortveit.com

Mariam Kharatyan (f. 1986) er fra Yerevan i Armenia hvor hun har sin musikalske bakgrunn som klassisk pianist og sin mastergrad Komitas Musikk Konservatorium i Yerevan, I 2012 flyttet hun til Norge og fullførte masterprogrammet i vest-europeisk musikk ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

I 2020 tok hun sin doktorgrad i  Armenian Fingerprints -interpreting the piano music of Komitas and Khachaturian in light of Armenian folk music, i Norsk Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid.

Hun har gitt ut to plater - Khachaturian, Chamber Music med Simax Classics, og Komitas, Shoror med Grappa Musikkforlag. For tiden er hun Førsteamanuensis i kammermusikk og klaverakkompagnement i Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder.

Kharatyan har vært solist med Kristiansand symfoniorkester, Torun symfoniorkester i Polen og strykeorkester av Sarajevo Musikk Akademi, Bosnia-Hercegovina. Hun er prisvinner i flere internasjonale pianokonkurranser som Giovanni Musicisti (1. pris, 2013) i Treviso, Italia, Grieg Internasjonal Pianokonkurranse i Bergen, Norge (Semifinalist, 2016), og Renaissance i Gyumri, Armenia, i 2010.

Hun spiller nasjonalt og Internasjonalt som konsertpianist og i samarbeid med andre solister.

www.mariamkharatyan.com/

Konserten er støttet av Kulturrådet.