Arrangement

_DSC0260.jpg
_DSC0260.jpg

Senioruniversitetet: Alf Tomas Tønnessen

Onsdag 11. des.Ons. 11. des. kl. 13.00
- Elvesalen

Kategori:
Foredrag | Senior

Billettpris:
Kr 150,- / kr 100,-

Høstens presidentvalg USA - en analyse av valgresultatet

 

Presidentvalget i 2024 har blitt omtalt som det viktigste i amerikansk historie. I desember vet vi trolig hvem som skal velges inn som ny president i USA 20. januar 2025.

Valget er det første siden 1892 mellom en sittende og en tidligere president. Foredraget vil analysere hvilke konsekvenser dette kan få for USA som nasjon og USAs forhold til verden.

Alf Tomas Tønnesen er førsteamanuensis i engelsk, med spesialisering i amerikansk kulturlandskap ved UIA. Han har doktorgrad i Nord Amerikakunnskap fra UIO 2008. Han jobbet ni år ved Høgskolen i Volda før han startet arbeidet ved UIA. Han har skrevet kronikker for en rekke aviser, deriblant Aftenposten og Fædrelandsvennen, og er medforfatter av ulike lærebøker.  I perioden 2019 - 2023 var han President for Nordic Association for American Studies.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Senioruniversitetet:  Jørgen Watne Frydnes

Arrangement

crop Jorgen_frydnes.jpg
crop Jorgen_frydnes.jpg

Senioruniversitetet:  Jørgen Watne Frydnes

Onsdag 20. nov.Ons. 20. nov. kl. 13.00
- Elvesalen

Kategori:
Foredrag | Senior

Billettpris:
Kr 150,- / kr 100,-

Ord og frihet. Dialog i konfliktens tid

 

Under denne tittelen vil han snakke om arbeidet på Utøya etter 22. juli, arbeidet i Nobelkomiteen og ytringsfrihet fra Norsk PEN (fond for ytringsfrihet).

Jørgen Watne Frydnes er generalsekretær i Norsk PEN. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, har mastergrad fra the University of York, 12 års erfaring fra Leger Uten Grenser. Fra 2011 til 2023 var han daglig leder for Utøya og ansvarlig for gjenreisningen etter 22. juli. Jørgen er leder av Den Norske Nobelkomite, styremedlem i Den Norske Helsingforskomite og leder av rådet til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter.

Han har aner fra Mandal. 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Senioruniversitetet: Einar Lunde

Arrangement

2021-08-26 12.27.03 Portrett Einar , Kongsberg Aug.2021 .jpg
2021-08-26 12.27.03 Portrett Einar , Kongsberg Aug.2021 .jpg

Senioruniversitetet: Einar Lunde

Onsdag 30. okt.Ons. 30. okt. kl. 13.00
- Elvesalen

Kategori:
Foredrag | Senior

Billettpris:
Kr 150,- / kr 100,-

De nye silkeveiene – fra Kina via Afrika til Norge

 

Kina er på alles lepper. USA, NATO, Russland, EU, Taiwan, Afrika – og også lille Norge – alle er vi opptatt av Kina og hva Kina pønsker på. PST i Norge går så langt som å si så sent som i februar 2024 at Kina utgjør den største trusselen mot Norge!

Kina viser muskler. De er langsiktige. De har store ting i kikkerten. For tro det eller ei, den raskeste økonomiske veksten i verden har i mange år nå vært i svarte Afrika. Og det uten at de fleste av oss har visst noe om det. Og kanskje mest pirrende – Kina har vært selve lokomotivet i denne veksten. Men Kina tenker videre enn Afrika. De gjenoppliver den gamle Silkeveien. Er det noe å bry seg om? De satser ikke bare på en, men flere. Det største prosjektet verden har sett faktisk. Og land ser på Kina som en trussel, de får bakoversveis. Det gjelder altså også Norge.

Einar Lunde var nyhetsanker i Dagsrevyen i 40 år. Han var NRKs Afrika-korrespondent og har besøkt Afrika over 120 ganger. Han jobber som konferanse- og debattleder, holder forestillinger, foredrag og kåserier og er reiseleder i Sør-Afrika, Tanzania-Zanzibar, Etiopia, Zimbabwe, Zambia og Botswana for Temareiser Fredrikstad.

Han holder regelmessig forelesninger/forestillinger om sine opplevelser som tidsvitne under Apartheid i Sør- Afrika, om Kina i Afrika og om utviklingen i Etiopia.

Einar har skrevet to tidløse opplevelsesbøker som er kommet ut i til sammen 22 opplag.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Senioruniversitetet: Lena Merete Tallaksen

Arrangement

lena-tallaksen-prismottager-1000px.png
lena-tallaksen-prismottager-1000px.png

Senioruniversitetet: Lena Merete Tallaksen

Onsdag 25. sep.Ons. 25. sep. kl. 13.00
- Elvesalen

Kategori:
Foredrag | Senior

Billettpris:
Kr 150,- / kr 100,-

 Vann – en livsviktig ressurs under økende press

 

Verdens vannressurser er under et økende press, noe som skyldes både et økende forbruk av vann samt klimaendringer.  I dette foredraget vil jeg innledningsvis snakke litt om hydrologi som fag – vitenskapen om vannets forekomst, kretsløp og fordeling på landjorden. Hydrologi omfatter også fysiske og kjemiske egenskaper, samt hvordan det påvirkes av omgivelsene og menneskelig aktivitet. Hvor mye vann som er tilgjengelig på et gitt sted varierer både med hvor i verden vi er og med tid på året. Noen ganger er det for mye vann (flom), andre ganger for lite (tørke), og noen ganger er vannet av en så dårlig kvalitet at det ikke kan benyttes. De mange ulike aspekter med vann og dets interaksjon med omgivelsene vil bli illustrert med en rekke eksempler – både fra Norge og ellers i verden.

Lene Merete Tallaksen er professor i hydrologi ved Universitetet i Oslo, hvor hun har vært ansatt siden 1996. Hun har en doktorgrad innen lavvann og tørke, et tema som fortsatt er sentralt i forskning, da med fokus på Europa. Spesielt ser hun på årsak til – og konsekvenser av – hydrologiske ekstremer (flom og tørke), samt hvordan forekomsten av ekstremer har endret seg i nyere tid. Hun underviser et bredt spekter av kurs, og har veiledet en rekke master og phD studenter i inn og utland. Internasjonalt samarbeid står sentralt og omfatter en rekke EU-prosjekter samt forskersamarbeid med utviklingsland.

Hun har familiær tilknytning til Mandal.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Blind Man’s Bluff med gjester [ståkonsert]

Arrangement

BMB Hovedbilde.png
BMB Hovedbilde.png

Blind Man’s Bluff med gjester [ståkonsert]

Fredag 27. sep.Fre. 27. sep. kl. 20.30
- Klubbscenen - dørene åpner kl 20.00

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 275,-

Unik, egenkomponert, hardtslående og upolert rock – inspirert av de store 70 og 80-talls rockerne, som Iron Maiden, Queen, Thin Lizzy, Allman Brothers mfl.

Blind Man's Bluff (BMB) oppsto originalt i Tyskland tilbake i 1994, der Frode Garshol spilte gitar sammen med bla. Andreas Richter fra Alley Cat. Frode tok med seg gitaren til Norge og startet Har`kje ti` sammen med Georg Veggeland på bass og Erling Bjørstad på trommer. Torbjørn Schmidt overtok trommestikkene og Hark`je ti` spilte coverlåter med varierende besetning på en rekke utesteder opp gjennom 2000-tallet, men Frode, som i tillegg til gitaren også hadde en rekke egne låter i kofferten, ville gjerne spille sine egne låter live – og dermed gjenoppsto BMB.
Georg kjente gitarist Lars Kristian Larsen fra et tidligere band (The Barboosters), Trommis Torbjørn kom til og etter hvert utviklet dette seg fra trio til et fullt rockeband. En tredje gitarist og vokalist fra Hark`je ti` kom til – Jarle Steinsland og bandet var komplett. Som alltid er det slik at noen kommer og noen går, det ble fødsler og andre prioriteringer. Men etter noen år med litt sporadiske øvelser og litt ulik besetning, består dagens BMB av Frode, Georg, Lars Kristian, Jarle og vår nye trommis fra Øyslebø; Erik Gordon Jensen. Erik begynte i BMB i 2023 og har løftet bandet til nye høyder både musikalsk og med eget øvingslokale i garasjen, også med faste, rutinemessige øvinger.
Frode skriver låtene, delvis sammen med Lars Kristian, og Jarle som bidrar med tekster.


Det er bare å glede seg til Blind Man's Bluff inntar Mandals beste konsertscene, Klubbscenen, i slutten av september. Konserten er et samarbeidsprosjekt mellom BMB og Buen kulturhus, og vi kan love en unik konsertopplevelse med gjesteartister som blant annet Gro Gahre Hægeland og Anita Tønnessen.

 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Tribute Dire Straits, Eagles, Lynyrd Skynyrd og Rolling Stones

Arrangement

tribute_photo.png
tribute_photo.png

Tribute Dire Straits, Eagles, Lynyrd Skynyrd og Rolling Stones

Lørdag 21. sep.Lør. 21. sep. kl. 21.00
- Storsalen - dørene åpner 20.00 Både stå- og sitteplasser

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 395,-

Årets store musikkparty - 4xTribute på Buen

 

Lørdag 21. september braker det løs med en ny musikkfest på Buen. Etter fjorårets suksess var det egentlig aldri noen tvil, det måtte bli en ny 4xTribute. Også i år går hyllesten til Dire Straits, Eagles, Lynyrd Skynyrd og Rolling Stones. Nye musikere og vokalister har kommet til, men initiativtaker Kåre Helland-Olsen lover at de mest populære låtene vil bli fremført i år også. – Vi velger de største hit´ene fra hver artist for vi vet at det er det som får publikum i feststemning, sier Helland-Olsen. Med 13 erfarne musikere og vokalister på scenen burde alt ligge alt til rette for stinn brakke og god stemning i Storsalen. Så kjøp billetter nå - det blir fort utsolgt.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Gategutt - en hyllest til Lillebjørn Nilsen

Arrangement

Frode J uten tekst.jpg
Frode J uten tekst.jpg

Gategutt - en hyllest til Lillebjørn Nilsen

Fredag 20. sep.Fre. 20. sep. kl. 21.00
- Klubbscenen - dørene åpner kl 2030

Kategori:
Konsert

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 395,-

Forestillingen «Gategutt» hyller mannen, musikeren, fortelleren og komponisten Lillebjørn Nilsen.

Se Alltid Lyst På Livet, Tanta Til Beate, Bysommer, Stilleste Gutt På Sovesal 1, Barn Av Regnbuen, God Natt Oslo…
… Skattekisten av Lillebjørn Nilsen-sanger er rikholdig, ja nærmest utømmelig. Lillebjørn ga ut musikk mellom 1970 og 1994, og alle albumene inneholder sanger som folk i alle generasjoner har et nært forhold til.

Frode Johansen har siden debuten i 2013 vært en av de mest hardtarbeidende visesangerne i Norge. Med ekte kjærlighet for tradisjonen har han turnert kulturhus, kulturkafeer, sykehjem og foreninger med sine viseforestillinger, til gode kritikker. Han har også turnert med andre artister som Terje Formoe og Kaia Huuse.


Frode møtte Lillebjørn for første gang i 1998, og holdt siden kontakten helt til hans bortgang tidligere i år.
Frode mestrer gitarspillet og formidlingen til mannen fra Alecander Kiellands Plass på en forbilledlig måte. Og fra sitt vennskap med mannen selv, kan Johansen fortelle historier og anekdoter som kanskje ikke er så kjent fra før.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Symfonica - julekonsert

Arrangement

Symfonica med vinterbakgrunn breddeformat.png
Symfonica med vinterbakgrunn breddeformat.png

Symfonica - julekonsert

Fredag 13. des.Fre. 13. des. kl. 20.00
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 475,-

Røft, vakkert, brutalt og følsomt! Symfonica har en unik og spennende stil, som kombinerer tradisjonell julemusikk og klassisk musikk med moderne rock- og metal rock. Ved å blande julesanger med symfonisk heavy metal, skaper det en helt unik musikkopplevelse.

Det vil oppleves som episk og storslått lyd som tar publikum med på en reise gjennom den mest magiske tiden på året.
Med utrolig dyktige vokalister og band, gir Symfonica julemusikken et nytt og friskt pust. Musikken er både rørende vakker og melankolsk med strykere og lydlandskaper som garantert gir deg julestemning.

Du vil høre spennende versjoner av kjente julesanger som «Glade Jul», «O Helga Natt» og Home for Christmas» for å nevne noen.
Bandet har også ett sterkt visuelt show, med imponerende bruk av video og lyseffekter som bidrar til å skape en mektig atmosfære for publikum.

Er du klar for å oppleve julemusikk på en helt ny måte? Bli med oss på en musikalsk reise du aldri vil glemme!

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen

Arrangement

crop J&S 2020.png
crop J&S 2020.png

Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen

Lørdag 15. mar.Lør. 15. mar. kl. 19.00
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 475,-

Hoel og Albrigtsen fortsetter konsertsuksessen!

Enkelte artister har evnen til å levere full pakke hver gang de opptrer. Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen er en slik opplevelse.
Med de særegne stemmene, selvironi, udødelige sanger, historier, og unike opptredener i et langt artist-liv, har de folkekjære artistene blitt ekte klassikere.
Vi vet at konsertene deres alltid gir oss fine låter, Nordnorsk humor, en god porsjon selvironi, vakre tostemte vokalprestasjoner og rampete gitarspill.
I tillegg til deilig lyd, og smakfullt perkusjons spill fra unge Alex Pettersen.

Det er akkurat dette du ønsker å oppleve på en konsert, du får dem nemlig «tett på, hver eneste gang».

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Bryggekonsert fra Kjell Askildsens plass foran Buen utover elva

Arrangement

441762886_2713825528774133_1962005500861790141_n
441762886_2713825528774133_1962005500861790141_n

Bryggekonsert fra Kjell Askildsens plass foran Buen utover elva

Kategori:
Konsert

Varighet:
90 minutter

Start sommeren med oss i Mandal den 6. juli!

Start sommeren med oss i Mandal den 6. juli! Vi inviterer deg til å oppleve en unik konsertopplevelse på bryggekanten foran kulturhuset. Musikken vil bre seg utover elva og byen. Du vil kunne nyte musikken fra båten på elva, foran kulturhuset, fra byens uterestauranter eller langs elva. Vårt eget "husband" Hyre spiller og denne gang blir det Så og si som å høre, SIA, Maroon 5, Ed Sheeran og U2. 

Musikerne er:

Inger Marie Lohne - vokal

Magnus Fosen - vokal

Jango Nilsen - Trommer

Morten Fossheim - bass

Hilmar Kristoffersen - keys

Steinar Jeffs - bandleder og gitar

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Musikkens Venner: “Kjempe-Jo” - folkemusikk

Arrangement

kopi445380647_831200141678404_6469210246931712212_n.jpg
kopi445380647_831200141678404_6469210246931712212_n.jpg

Musikkens Venner: “Kjempe-Jo” - folkemusikk

Fredag 22. nov.Fre. 22. nov. kl. 19.00
- Elvesalen

Kategori:
Konsert | Klassisk

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 260,- /kr 200,- (under 18 gratis, husk å hente ut billett på nett eller i kiosken på Buen)

«Kjempe-Jo» – en konsert med elementer fra sør-norsk folkemusikk, jazz og klassisk musikk.

Lars Jakob Rudjord, Sigrid Moldestad og Katrine Schiøtt

Kjempe-Jo er en myteomspunnet kraftkar som levde i Tovdal i Indre Agder på 1800-tallet.
Han er Lars Jakobs tippoldefar.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Musikkens Venner: Akkordeon-duo

Arrangement

442413799_1195837694772859_390467395048293029_n.jpg
442413799_1195837694772859_390467395048293029_n.jpg

Musikkens Venner: Akkordeon-duo

Tirsdag 12. nov.Tir. 12. nov. kl. 19.00
- Elvesalen

Kategori:
Konsert | Klassisk

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 260,- /kr 200,- (under 18 gratis, husk å hente ut billett på nett eller i kiosken på Buen)

Musikk av Grieg, Bach, Veldhuis, Stravinskij, Ronny Kjøsen og Tom Willy Rustad.

Kristina Bjørdal og Live Berger Brekke

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Musikkens Venner: Soloaften med Greg Niemczuk

Arrangement

greg.jpg
greg.jpg

Musikkens Venner: Soloaften med Greg Niemczuk

Fredag 25. okt.Fre. 25. okt. kl. 19.00
- Elvesalen

Kategori:
Konsert | Klassisk

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 260,- /kr 200,- (under 18 gratis, husk å hente ut billett på nett eller i kiosken på Buen)

En musikalsk reise gjennom Chopins liv

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Musikkens Venner: Klaverkvartett

Arrangement

441973427_945511020591405_941701691492228492_n.jpg
441973427_945511020591405_941701691492228492_n.jpg

Musikkens Venner: Klaverkvartett

Søndag 15. sep.Søn. 15. sep. kl. 19.00
- Elvesalen

Kategori:
Konsert | Klassisk

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 260,- /kr 200,- (under 18 gratis, husk å hente ut billett på nett eller i kiosken på Buen)

Musikk av bl.a: Bela Bartok, Cesar Franck og Stig Nordhagen

Stig Nordhagen – Klarinet

Krisztina Eikeset – Cello

Sigmund Eikeset – Fiolin

Cordula Hacke – Klavèr

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Musikkens Venner: Harpetrio

Arrangement

harpetrio.jpg
harpetrio.jpg

Musikkens Venner: Harpetrio

Onsdag 28. aug.Ons. 28. aug. kl. 19.00
- Elvesalen

Kategori:
Konsert | Klassisk

Varighet:
Ca 1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 260,- /kr 200,- (under 18 gratis, husk å hente ut billett på nett eller i kiosken på Buen)

Fransk musikk av bl. a. Debussy, Ibert og Ravel m.fl.

Johanna Engedal - harpe
Ingrid Ose - fløyte
Kjell Åge Stoveland - bratsj

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Kakemann Dukkemann

Arrangement

Kakemann
Kakemann

Barnebuen - Kakemann Dukkemann

Søndag 8. des.Søn. 8. des. kl.
- Foajé

Kategori:
Barn | Barnebuen

Kakemenn er viktig for Baldrian og Musa like før jul.

Kakemenn kan komme fra så mange slags plasser - og sannelig kan de ikke forsvinne på de utroligste steder. Bakeren vil i alle fall ha sine kakemenn for seg selv. Baking er ingen enkel sak,og når ting begynner å gå galt, får det følger også for andre juleforberedelser. Selve Julen henger i en tynn tråd hos Baldrian og Musa.

Men når det kommer til stykket – hva er det
viktigste i julen ? Musa vet svaret – for finnes det
noe mer fantastisk å gi bort enn seg selv ?

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Tønes - Kå e det du lure på-turné 2024

Arrangement

02 Erlend og Frank_2023.jpg
02 Erlend og Frank_2023.jpg

Tønes - Kå e det du lure på-turné 2024

Fredag 15. nov.Fre. 15. nov. kl. 19.30
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Varighet:
1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 475,-

Tønes og Erlend Aasland møter høsten med gamle pressebilder, litt eldre låter - og helt nye publikumsperspektiv.

Den beste tiden av året står foran oss. Med klare farger og kaldt vann omfavner Tønes og Erlend Aasland høstmånedene med en lun og akkurat passe kritisk turné. Duoen tar opp viktige spørsmål om eksakte selskapskutymer, sentrale leggerutiner og korrekt behandling av frysevarer.

Høstens turné kommer også med en helt ny publikumsspalte: Alle med gyldig billett kan sende inn spørsmål de trenger synspunkt og innfallsvinkler på i forkant av konserten. Tønes og Aasland ta seg god tid til å svare på hva enn det er folk gnager og lurer på.

Turnésamarbeidet markeres for øvrig uten noe større virak. Pressebildene er de samme som sist.

Plakaten er også nesten lik, men det har kommet inn en ny og ungdommelig font som muligens kan få folk til å lure på om Tønes har begynt med elektronisk musikk. Og det har han kanskje.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Påkemon (med å) - GRATIS

Arrangement

pokemon_liggende 01
pokemon_liggende 01

Barnebuen - Påkemon (med å) - GRATIS

Søndag 10. nov.Søn. 10. nov. kl. 16.00
- Storsalen

Kategori:
Barn | Barnebuen

Æsj Ketchup har endelig blitt ti år og er klar for å legge tiden på skolebenken bak seg og starte på karriereveien mot å bli verdens beste Påkemon-trener.

Dessverre er ikke alle påkemoner så interessert i å bo inni en liten ball resten av livet, selv om de synger om det i åpningssangen, og det hele blir ganske mye verre for Æsj når en påstått snill diktator tar mantraet «Fange alle nå!» litt vel bokstavelig.

Velkommen til en verden der det aller meste handler om å trene og slåss, men der alle mest av alt har behov for at noen snur capsen bak frem og sier «Jeg velger deg!»

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Harry Påtter (med å) - GRATIS

Arrangement

harrypotter_24
harrypotter_24

Barnebuen - Harry Påtter (med å) - GRATIS

Søndag 8. sep.Søn. 8. sep. kl. 16.00
- Storsalen

Kategori:
Barn | Barnebuen

Varighet:
45 minutter

I Harry Påtter (med Å) er det ikke trollmenn, men tryllekunstnere som læres opp på Galtvort.

I dette universet er det korttriks, mynttriks og sage-en-dame-i-to triks som er det mest prestisjefylte, men det går også rykter om at noen sitter på en hemmelighet om en bortglemt kunst, nemlig ekte magi.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Emil Solli-Tangen: Midnatt - En julekonsert

Arrangement

Skjermbilde 2024-04-25 kl. 10.28.01.png
Skjermbilde 2024-04-25 kl. 10.28.01.png

Emil Solli-Tangen: Midnatt - En julekonsert

Fredag 6. des.Fre. 6. des. kl. 19.00
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Varighet:
1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 475,-

Se for deg at stjernehimmelen er klar som glass og nordlyset danser i horisonten, du taes med bort og hjemmefra men også hjem igjen.

Emil Solli-Tangen inviterer til kanskje årets mest stemningsfulle julekonsert, med noen av landets fremste musikere under ledelse av Stephan Garcia.
«Midnatt» er en konsert inspirert av mystikken og magien rundt jul og vinterårstiden.

Med klassisk musikk, vakre melodier og tekster pakket inn i drømmende toner, kan du lene deg tilbake og nyte en aften av de sjeldne.

Med sin bakgrunn som operasanger er Emil Solli-Tangen er kjent landet over for sin praktfulle stemme og evne til å formidle og berøre sitt publikum.

Gå ikke glipp av din sjanse til å oppleve «Midnatt»

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Galleri Buen: Morten Abel

Arrangement

Skjelett.jpg
Skjelett.jpg

Galleri Buen: Morten Abel

Kategori:
Utstilling

Varighet:
15.juni-4.august

Et skjelett gikk inn på en bar..

Utstillingsåpning lørdag 15.juni kl 14.00
Åpent torsdag-søndag kl 14-17 til og med 4.august

Morten Abel står for årets sommerutstilling i Galleri Buen: Et skjelett gikk inn på en bar..

Morten Abel (f. 1962, Bodø) startet sitt første band i femte klasse, og har herjet på hitlistene siden. Artisten og låtskriveren fra Stavanger slo for alvor gjennom med 80-tallsbandet Mods. Etter dette gjorde han også stor suksess som frontfigur i The September When, før han senere valgte å satse som soloartist.

Han hadde tenkt på en kunstutdannelse ganske lenge, og i 2017 bestemte han seg for å søke. Da han kom inn på Kunstskolen i Rogaland, takket han ja.

Jeg gjør det fordi jeg har lyst og jeg har mulighet til det, sier han. Jeg har lyst til å uttrykke meg på forskjellige måter.

Det er et energisk og fargesprakende univers Morten Abel har utviklet og et egenartet ekspressivt malerisk formspråk. Det kan se ut som han henter inspirasjon både fra de tyske ekspresjonistene på begynnelsen av 1900-tallet, men også fra COBRA-gruppens emosjonelle og tøylesløse fargefeiring på 40-50-tallet. 

Jeg ønsker å fremkalle en uro i bildene mine, sier Abel. Jeg tenker på denne ambisjonen mens jeg går og ser på de heftige og uvørne penselstrøkene. Når jeg maler, så kjenner jeg noe. Akkurat på samme måte som når du skriver en låt, når akkordene begynner å falle på plass, oppstår det en følelse i kroppen som er helt fantastisk. Den følelsen kjenner jeg når jeg jobber med dette også.

 

Tekst: Jacob Dørje

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Diddi Velle m/band

Arrangement

Diddi 1 PHOTO Veronika Fahret - VF Studio
Diddi 1 PHOTO Veronika Fahret - VF Studio

Diddi Velle m/band

Kategori:
Konsert

Norges nye store stemme og countryfenomen Diddi Velle inntar Buen Kulturhus! Attpåtil er det første konsert med fullt band samt en porsjon egne låter!


Diddi har de siste månedene opptrådt for fulle hus fra nord til sør. Hun er et av landets heteste talenter og en stemme man knapt kan tro at kommer fra lille Norge. Hun ble brått et internettfenomen etter at hun begynte å laste opp videoer i en egen gruppe på Facebook. Hennes tolkninger har allerede nådd flere millioner - inkludert «Jolene» med 8 millioner og «Seven Spanish Angels» med 6,5 millioner visninger! På rekordtid har hun nådd over 35 000 følgere, blitt signert, og nå spilt inn sine første låter med multi Grammy-vinnende produsenter og band i Nashville – noe som er unikt i Norsk sammenheng! Hennes første egenskrevne låter kommer utover året. Konserten blir også en feiring for at hun nylig ble tildelt "Drømmestipendet" av Norsk Tipping og Kulturskoleråd.

Countrymusikk er for alvor i vinden for tiden … til og med Beyoncé har slengt seg på trenden! Diddi ønsker spesielt å holde liv i den gode gamle countrystilen, og at dagens ungdom skal oppdage den. Hun er derfor en attraksjon både for gamle og unge. Live leverer hun en blanding av country, blues, rock og pop. Ta på deg cowboyhatten, støvlene og perfeksjoner dansetrinnene … Her blir det topp stemning!

Bli med på afterparty på Kastellet! I tillegg til konserten på Buen, hvorfor ikke gjøre det til en helaften? Her fortsetter også Diddi å opptre utover kvelden. 

Kastellet serverer helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker, kremet saus og bakte potetbåter for kr 249,- .

OBS! Bestilling av middag er kun til de som har kjøpt billett og må bestilles på mail til tomerik@kastellet.no 


BERGRENSET ANTALL BILLETTER TIL AFTERPARTY PÅ KASTELLET ETTER KONSERTEN – FØRSTE MANN TIL MØLLA! 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Boklansering «Sigruns plass. En biografi om Sigrun Skar»

Arrangement

Sigrun Skar_cover front
Sigrun Skar_cover front

Boklansering «Sigruns plass. En biografi om Sigrun Skar»

Kategori:
Bibliotek | Boklansering

Varighet:
1 t 30 min

Velkommen til boklanseringen om Sigrun Skar

Silje Espeland Johannessen har skrevet boka «Sigruns plass. En biografi om Sigrun Skar». Boka lanseres i biblioteket i Buen kulturhus 6. juni. Sigrun Skar (1881–1961) var tannlege i Mandal. Som ung ble hun svært engasjert i norskdomsbevegelsen, og hun ble raskt en viktig lokal stemme for saken gjennom verv i mange institusjoner og organisasjoner.

Sigrun Skar var en pioner i det tidlige innsamlings- og dokumentasjonsarbeidet av drakttradisjoner i Vest-Agder. Hun ble helt sentral i arbeidet med Vest-Agder-bunaden da dette arbeidet startet omkring 1910, og hun preget distriktets bunadsarbeid fram til sin død 50 år senere. Sigrun Skar gjorde en stor innsats for fellesskapet. Hun var en samfunns- og identitetsbygger som har satt spor lokalt, men også i bunadshistoria nasjonalt. Hun fortjener å bli husket! Det blir mulig å få kjøpt signert bok etter lanseringen. 

Om forfatteren

Forfatter Silje Espeland Johannessen er opptatt av lokalhistorie, kulturhistorie og tekstilhistorie, og er engasjert i husflidsarbeid i Mandal. Hun er lektor og arbeider i grunnskolen i Lindesnes.

Se mindre

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Kaptein Knuff

Arrangement

2
2

Barnebuen - Kaptein Knuff

Kategori:
Barn | Barnebuen

Denne klønete, men kvikke piraten har norgesrekord i ballongdyr og atlanterens dårligste ordspill

og tilbyr et kanonbra show til glede og forvirring for store og små landkrabber.

Med trebeinet i salaten og vann på mølla vil han gjerne vise frem sine fantastiske sjømannskunster, me alt går ikke helt etter planen. Men så lenge banden ler, er kapteinen fornøyd.

Dette er et et stormende artig og delvis genierklært show for store og små sjøulker, og drukner  i tryllekunster, akrobatikk, slaptsick, tørr og ikke så tørr humor, ballongkunstnenrier og annen moro. Leveres med lattergaranti. Om mytteristene ikke ler, er showet gratis, og Kaptein Knuff går frivillig planken, og vasker alle doene med tannbørsten. 

En søndag i måneden – Barnebuen – et tilbud for alle barn, helst gratis, men hvis det koster noe, er det ikke mer enn kr 50 😊
Vi ønsker å gi uhindret tilgang til et mangfold av kulturelle opplevelser. Buen vil skape en inkluderende møteplass hvor de unge kan delta og glede seg over teater, konserter, dans og humor.
Barnebuen er muliggjort ved hjelp av støtte fra Sparebanken Sør.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Vårkonsert Blomdalen jentekorps 2024

Arrangement

blomdalen jentekorps.jpg
blomdalen jentekorps.jpg

Vårkonsert Blomdalen jentekorps 2024

Kategori:
Konsert | Barn | Ungdom

Billettpris:
Kr 150,- / barn u/ 16 år gratis/ medl av guttekorpset gratis (husk å hente ut gratisbillett)

Søndag 14 april kl 17 holder Blomdalen Jentekorps sin tradisjonelle vårkonsert i Buen kulturhus. Her vil barn og ungdom i alderen 9-19 år opptre. Rekrutt, Aspirantkorps og A-korps gleder seg til å fremføre et variert program.
Gled dere! Billetter kjøpes på her på nett, eller i kiosken når du kommer. 16 år og yngre er gratis på arrangementet. Det vil bli loddsalg med flotte gevinster. Velkommen til en hyggelig ettermiddag. 

Buen har fokus på å skape opplevelser for barn og unge.
Blant annet har alle barne- og ungdomskorps i Lindesnes kommune fått full tilgang til Storsalen hos oss, med mannskap og alt de trenger for å gjennomføre en storslagen konsert.

Vi er glade for at Blomdalen jentekorps har takket ja til muligheten, og vi gleder oss til å se dem på vår storscene i år igjen.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Vårkonsert Mandal guttekorps og drill 2024

Arrangement

DSC_0221 redigert 1.png
DSC_0221 redigert 1.png

Vårkonsert Mandal guttekorps og drill 2024

Kategori:

Varighet:
1,5t uten pause

Billettpris:
Kr 200,- / 50,-

Hør og se den tradisjonelle vårkonserten med guttekorpset og drill!

Buen har fokus på å skape opplevelser for barn og unge.
Blant annet har alle barne- og ungdomskorps i Lindesnes kommune fått full tilgang til Storsalen hos oss, med mannskap og alt de trenger for å gjennomføre en storslagen konsert.

Vi er glade for at Mandal Guttekorps har takket ja til muligheten, og vi gleder oss til å se dem på vår storscene i år igjen.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - OasenLIVE

Arrangement

LIVE 169.png
LIVE 169.png

OasenLIVE

Kategori:
Barn | Familie | Gospel

Gudstjeneste, og KIDSfest for alle barn.
Arrangører: Oasenkirka Søgne og Mandal
Gratis for alle!

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Foajéjazz: Malmø Riverside 2.0

Arrangement

malmø riverside.jpg
malmø riverside.jpg

Foajéjazz: Malmø Riverside 2.0

Kategori:
Konsert | Foajé

Malmø Riverside har gjort en del endriger i besetningen og har ligget i hardtrening før april måneds foajejazz.
Denne våren har vi hatt 50-60 tilhørere på disse konsertene og vi forventer god stemning også denne lørdagen.
Foajejazzen som er et samarbeid mellom Buen Kulturhus og Mandal Jazzklubb er gratis for publikum.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Boblershow

Arrangement

Boblershow - plakat-skjermvisning-4K.png
Boblershow - plakat-skjermvisning-4K.png

Boblershow

Onsdag 18. sep.Ons. 18. sep. kl. 19.00
- Storsalen

Kategori:
Humor

Varighet:
2t m/pause

Billettpris:
565,- ink. avg.

Er du klar for en skikkelig feel-good kveld?
La oss beruse deg!

Denne forestillingen er en salig blanding av standup, sang, dans, foredrag og gode historier. Det blir rett og slett fest, fjas, alvor, og ikke minst nyttige læring!

Vi vil komme med konkrete tips om hvordan du kan få det bedre med deg selv og hvordan få mer glede i livet. Søstrene Thorhallsdottir deler interessante og morsomme historier og Tore Petterson kommer til å synge og fortelle nært og personlig om sine dyrekjøpte erfaringer i livet. Temaer i standup-delen blir om forskjellen mellom den kvinske og mannske ordboka, og hvordan vi knoter og roter i våre relasjoner. Vi lover at du kommer til å bli rørt, inspirert og ikke minst le -masse! Ønsker du at det bobler og bruser litt mer i blodet ditt? Da er du så hjertelig velkommen på Boblershow! 

Dora Thorhallsdottir (50)
Standup-komiker med tre soloforestillinger bak seg, den siste, "Overganger" ble spilt over hele landet i 2,5 år.  Hun er også forfatter, etterspurt foredragsholder (om relasjoner), EQ-terapeut, samt styreleder og grunnlegger av EQ Institute. I tillegg til å være programleder i podcastene Relasjonspodden og Hetebølgen (om overgangsalderen). 

Bjørg Thorhallsdottir (49)
Populær kunstner med en haug av separatutstillinger de siste 20 årene, gründer, hun kom på andre plass i Farmen 2024 og er skaperen av Hjertefred. Bjørg har også illustrert og skrevet mange bøker, den nyeste er heter "Bjørgs Glede og Fryd". Hun står også bak Lykkebobler (cava) og Gintastic (gin). Og ikke minst: Destinasjon Glede (et års kursløp for å få mer glede i livet).

Tore Petterson (45)

Kanskje mest kjent som tv-titter på Nrk`s SOFA, som bonde i første Farmen Kjendis på tv2, eller som dansedommer i fem sesonger på Skal vi Danse. Han har også en lang karriere bak seg som jazzsanger og 16 år på scenen som komiker.Tore er også EQ-terapeut, og har de siste 8 årene reist land og strand rundt som en svært ettertraktet foredragsholder.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Vårkonsert Lindesnes kulturskole

Arrangement

kultskole.jpg
kultskole.jpg

Vårkonsert Lindesnes kulturskole

Kategori:
Konsert | Barn | Familie | Kulturskolen | Ungdom

Velkommen til en variert akustisk konsert av viderekommende elever i Lindesnes kulturskole. 

Elevene har jobbet og øvd og er klare til å vise alle og en hva de har oppnådd. Konserten vil inneholde akustiske innslag på piano, trekkspill, trompet, fiolin, gitar og sang.  Vi garanterer at du blir inspirert, og ikke minst, imponert over hva elevene i Lindesnes kulturskole får til! 

Lindesnes kulturskole tilbyr mange forskjellige fag og har ca. 380 elever. Og det er plass til flere! For mer informasjon gå til www.lindesneskulturskole.no 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Fullt hus 14.mars!

Arrangement

431101556_1475596860001047_2728931380527848190_n.jpg
431101556_1475596860001047_2728931380527848190_n.jpg

Fullt hus 14.mars!

Kategori:

Vi gleder oss til å ta i mot mange hundre gjester i forbindelse med konferansen Slush'd torsdag 14.mars.

Grunnet fullt hus vil vi derfor måtte holde stengt for andre gjester akkurat denne dagen, men gleder oss til å se dere igjen fredag 15.mars!

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Slush’d Energy

Arrangement

408875792_223680514096903_8910954155490890893_n.jpg
408875792_223680514096903_8910954155490890893_n.jpg

Slush’d Energy

Kategori:

Slush'D Energy er først og fremst en samling av grunnleggere, ledere, investorer og selskaper som er forpliktet til å akselerere overgangen til renere, mer bærekraftig energi. I tillegg fungerer den som en konferanse designet for å inspirere, engasjere og utfordre deltakerne – samtidig som den viser frem nye teknologier, trender og nye muligheter for fremtiden.

 

Mer om Slush'd Energy

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Kraften i Kobling 2024

Arrangement

kik plakat2.jpg
kik plakat2.jpg

Kraften i Kobling 2024

Kategori:
Foredrag

Billettpris:
Kr 900 inkl mat

Nyskapingskonferanse for alle som vil bli inspirert. Konferansen arrangeres av Lindesnesregionen Næringshage og SKAP FHS i samarbeid med Sparebanken Sør og Lindesnes Avis.
I år avslutter vi med Abels Tårn (NRK) på pub. Det er to arrangementer, men alle deltakere på konferansen får plass ABELS TÅRN hvis de ønsker (kryss av i påmeldingskjema).

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Abels Tårn

Arrangement

Abels tårn - hovedlogo.png
Abels tårn - hovedlogo.png

Abels Tårn

Kategori:

Billettpris:
Gratis, men husk å hente din gratisbillett på nett eller i kiosken på Buen

Abels tårn er NRKs program for deg som liker å nerde på universets små og store spørsmål. Sammen med et ekspertpanel gir programleder Torkild Jemterud deg svar på alt du ikke visste du lurte på, så som: Hvorfor er vann vått? Hvorfor svetter brunost mer enn gulost? Hvor lenge er det til KI overtar verden? Hva skjer om man faller ned i et sort hull? Vi frykter intet spørsmål.

Til Mandal inviterer vi et håndplukket panel med det ypperste Agder har å by på av nerdeekspertise!

Arrangementet er en del av konferansen KRAFTEN I KOBLING som foregår i Buen samme dag. Konferansen avsluttes med Abels Tårn i "pub-stil" og alle konferansedeltakere får billett. I tillegg har vi noen ekstra billetter til de som bare vil på Abels Tårn (begrenset antall, gratis)

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Janneloven - Et One Woman Show

Arrangement

Janneloven_SOME_3.jpg
Janneloven_SOME_3.jpg

Janneloven - Et One Woman Show

Kategori:
Humor

Varighet:
Ca 75 min u pause

Billettpris:
Kr 420,-

Sliter du med å holde fasaden? Har du problemer med karriere, kjærlighetsliv, underliv eller er du bare generelt skamfull og forvirra?
Fortvil ikke, etter et spektakulært liv med oppvekst i en dyrepark og som datter av en pirat, deler Janne Formoe endelig sin suksessoppskrift!
Så du kan ta det rolig de neste hundre år …

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Hikari - gratis

Arrangement

Bilde-til-skjerm
Bilde-til-skjerm

Hikari - gratis

Kategori:
Barn | Barnebuen

Varighet:
30 minutter

Denne lysforestillingen er helt magisk! Og passer for alle barn. Den er visuell med mye lys spill og har behagelig musikk.

 

Gå inn i det visjonære riket til Riuchi.
Asiatisk tradisjon møter anakronistiske teknologier gjennom en inspirerende reise som gjentegner de klassiske arketypene av Mesteren og samuraien. To scener med tre kunstneriske visjoner om skapelse, beskyttelse og ødeleggelse. "Hikari" vokste fra en innovativ tilnærming til flerlags teknologier, fremvisning av smidighet, magiske teknikker og en flyktig utformet lydbilde. Innrammet av en streng tradisjonell japansk arkitektonisk setting, Riuchis radikale tilnærming visker ut alle grenser mellom sjangere kreativitet og intimitet. Riuchi lager et visuelt rike som trosser logikk, tyngdekraft og forventninger blande tradisjonelle og moderne magiske teknikker for å produsere et uventet følelse av undring. På sin egen utsøkte måte er Riuchis drømmer raskere enn øye.

En søndag i måneden – Barnebuen – et tilbud for alle barn, helst gratis, men hvis det koster noe, er det ikke mer enn kr 50 😊
Vi ønsker å gi uhindret tilgang til et mangfold av kulturelle opplevelser. Buen vil skape en inkluderende møteplass hvor de unge kan delta og glede seg over teater, konserter, dans og humor.
Barnebuen er muliggjort ved hjelp av støtte fra Sparebanken Sør.

Bilder og video:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Lørdagsuniversitetet - Jon Fosse og angstens språk

Arrangement

372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg
372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg

Lørdagsuniversitetet - Jon Fosse og angstens språk

Kategori:
Foredrag

Varighet:
1 t 30 min

Angst er et gjennomgående tema i Jon Fosses forfatterskap. I prosa, poesi og dramatikk har han skapt litterære uttrykk for denne menneskelige erfaringen som de fleste av oss kan forbinde noe med.

med. I dette foredraget skal jeg tolke tre av Fosses tekster med særlig henblikk på hvordan angsten inngår i språklige og mentale gjentakelsesstrukturer. Dessuten vil jeg sette tekstene i sammenheng med utvalgte bidrag fra filosofi og psykologi. Den første teksten er barneboka Kant, som kom ut første gang i 1990. Den andre er Fosses andre roman, Stengd gitar, som kom ut i 1985, og den tredje er dramaet Eg er vinden, som kom ut i 2008, og som ble spilt på Kilden teater våren 2023. 

Unni Langås, professor i nordisk litteraturvitenskap og leder av prosjektet Uferdig fortid.

Om foredragsholderen

Unni Langås er professor i nordisk litteraturvitenskap og leder av prosjektet Uferdig fortid. Norge og andre verdenskrig i samtidens estetiske minnekultur. Hun har blant annet publisert Kroppens betydning i norsk litteratur 1800-1900 (2004), Traumets betydning i norsk samtidslitteratur (2016) og den nylig utgitte boka Krigsminner i samtidslitteraturen (2023).

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen: Agentene og det sjukt farlige oppdraget

Arrangement

Agentene_Morten Bendiksen_UVT_Web (28).jpg
Agentene_Morten Bendiksen_UVT_Web (28).jpg

Barnebuen: Agentene og det sjukt farlige oppdraget

Kategori:
Barnebuen

Varighet:
30 minutter

Billettpris:
Gratis

En veldig mystisk kasse har dukket opp fra ingensteds. Hvor kommer den fra?
Og hva skjuler seg i den? Noe farlig? Noe utenomjordisk? Et gigantisk egg?
En klump med skjelvengelé? Uansett hva det er må innholdet identifiseres straks!
Dette er et hasteoppdrag for Agentene.

Agentene og det sjuk farlige oppdraget er en teaterforestilling for barn fra 4 år. Forestillingen
er full av action, humor, musikk og interaktivitet. De fem grønnkledde agentene er sendt ut
på et superhemmelig oppdrag for å redde verden. Med hjelp av deres snodige dupeditter,
taktikker og til sist - elevenes hjelp, klarer de sammen å redde dagen atter en gang. Vårt mål
er å gi barna en gledeseksplosjon av en forestilling som de sent vil glemme.


MEDVIRKENDE
Av: Unge Viken Teater, Feil Teater og Morten Røsrud
Skapende skuespillere: Amanda Hedvig Strand, Vilde Johannessen, Amalie Ibsen Jensen,
Seda Witt og Thomas Gallagher
Regissør: Morten Røsrud
Kostyme- og visuell designer: Christina Lovery
Kostymedesigner (praktikant) Benedicte Olsson Lønes
Komponist: Raymond Enoksen
Lyddesigner: Thomas Gallagher
Dramaturg: Lina Killingdalen
Produsent: Kari Schulstad Wasa
Teknisk produsent: Trond Håvard Gamst
Plakat: Farsott
Produsert av: Unge Viken Teater og Feil Teater

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Mandal Bluesklubb: Skjebnens Tango

Arrangement

5f768ed3-d30a-4322-acdc-fc626077a869.jpeg
5f768ed3-d30a-4322-acdc-fc626077a869.jpeg

Mandal Bluesklubb: Skjebnens Tango

Lørdag 16. nov.Lør. 16. nov. kl.
- Klubbscenen - dørene åpner kl 1930

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 295,-/230,-/125,-

Fra Mandal, der Norges land møter havets uendelighet, kommer orkesteret som har festet grepet om sørlandske musikkhjerter – Skjebnens Tango.
Medlemmene, som hver for seg har preget musikkscenen med prosjekter som strekker seg fra hjemlige trakter til internasjonale scene, samles nå for å fremføre med en lidenskap som kun ekte
musikkveteraner besitter.

Skjebnens Tango er ikke bare et band, det er et musikalsk kollektiv som har erobret scenen med en autoritet og et nærvær som få kan matche. Deres musikk er en dans
mellom sjangre – en elegant vals som byr på alt fra Vamps folkenære melankoli til Kaizers Orchestras råe energi. Dette er bandet som tar deg med på en odysé gjennom
livets svingninger, fra de dypeste daler til de høyeste fjell, en reise gjennom følelser og erfaringer som vi alle deler.
Med sitt dynamiske repertoar av egenkomponerte låter, formet av livets uforutsigbare gnist, er Skjebnens Tango et band som feirer hver eneste tone i livets symfoni.

Gjør deg klar for et møte med Skjebnens Tango – hvor hver opptreden er en unik opplevelse, hvert riff en historie, og hver konsert en fest for livet selv. Bli med på dansen
som aldri ender, og la Skjebnens Tango føre deg gjennom nattens magi.

Skjebnens Tango består av 5 meget erfarne musikere:
Tor Helge Løseth (Trompet)
Alf Flak (Gitar)
Torbjørn Schmidt (Trommer)
Christoffer Garman (Bass og Vokal)
Jahn Åsvald Einarsmo (Gitar og vokal)

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Foajéjazz: Sandra Point Trad Jazz Band

Arrangement

Sandra point manipulert.jpg
Sandra point manipulert.jpg

Foajéjazz: Sandra Point Trad Jazz Band

Kategori:
Konsert | Foajé

Sandra Point Trad Jazz Band har base i Lillesand hvor de fleste medlemmene kommer fra, men har også solide innslag fra Kristiansand, Grimstad og Tvedestrand. Bandet er så vidt vi vet et av Aust-Agders få aktive orkester innen sjangeren «trad jazz»,  og har som en av sine ambisjoner å holde denne musikken levende i lokalmiljøet. Foruten lokale arrangementer har de opptrådt i New Orleans på French Quarter Festival, Kardamili Jazzfestival i Hellas og på Canal Street i Arendal. De har også deltatt på Atumn Leaves Festival i Markaska, Kroatia. 

Foajéjazz er et samarbeid mellom Mandal Jazzklubb og Buen kulturhus

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Lørdagsuniversitetet - Hvorfor skal vi stole på vitenskapen?

Arrangement

372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg
372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg

Lørdagsuniversitetet - Hvorfor skal vi stole på vitenskapen?

Kategori:
Bibliotek

Varighet:
1 t 30 min

Tema for foredraget er det postfaktuelle samfunnet, som handler om en økende tendens i samfunnet til at vitenskapelige resultater bestrides.

Tema for foredraget er det postfaktuelle samfunnet, som handler om en økende tendens i samfunnet til at vitenskapelige resultater bestrides. I et postfaktuelt samfunn former objektive fakta i mindre grad den offentlige samfunnsdebatten, og det appelleres i større grad til følelser og personlig oppfatninger, uavhengig av hva som er sannhet. Det engelske uttrykket «post-truth» ble i 2016 utropt til årets ord av Oxford Dictionaries, og uttrykket er særlig blitt brukt som beskrivelse av presidentvalget i USA 2016 og brexit-folkeavstemningen i Storbritannia. En konsekvens av en utvikling mot et postfaktuelt samfunn kan bli at samfunnet i mindre grad satser på vitenskap og forskning.

Hans Christian Garmann Johnsen er forfatter av boken «Science meets philosophy", og vil i foredraget bruke denne til å belyse problemstillinger knyttet til det postfaktuelle samfunnet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Lindesnesbibliotekene og Buen kulturhus

Om forfatteren

Hans Christian Garmann Johnsen er professor ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Han har er siviløkonom fra Norges handelshøyskole og har en doktorgrad (PhD) fra Copenhagen Business School.

I tillegg til stillingen ved UiA er Johnsen seniorforsker ved NORCE (tidligere Agderforskning) og gjesteprofessor ved Deusto-universitetet i Spania. Garmann Johnsen har vært professor II ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), seniorforsker ved NORCE (tidligere Agderforskning) og gjesteforsker ved flere universiteter, inkludert UC Berkeley og Cornell i USA og Kingston University i Storbritannia.

Han ble tildelt Sørlandets Kompetansefonds Forskningspris for 2023

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Mari Boine

Arrangement

t529Fy67
t529Fy67

Mari Boine

Fredag 1. nov.Fre. 1. nov. kl. 20.00
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Varighet:
ca 1 time og 30 minutter

Mari Boine har lenge vært kjent som en grensesprengende musikalsk pionér, men de siste ukene tør vi påstå at enda flere har fått øynene opp for den sterke stemmen hun besitter – i forbindelse med hennes deltagelse på Hver gang vi møtes.

Boines tolkninger av de andre artistene har så langt fått mye fortjent oppmerksomhet, og flere terningkast 6 fra de store mediene.

«Mari leverer en magisk, suggererende og nærmest hypnotisk versjon. For en urkraft hun besitter som artist og menneske! (...) Easy To Love», skrev Dagbladet.

VG trillet toppkarakterer for hennes versjon av Mother, og kaller den en «kraftoppvisning». Denne Uro ble også belønnet med terningkast 6, og der beskrives hun som «en av våre ledende musikalske alkymister, med en misunnelsesverdig kontroll». Mon tro om ikke vi får høre noen av disse versjonene live på turneen?

Når hun kommer til Buen har hun med seg fullt band, og også et nytt studioalbum i bagasjen. Det er fantastisk å overvære hennes artisteri gjennom TV-skjermen, men ingenting er som å oppleve henne live fra en scene. Etter episoden av Hver gang vi møtes som ble vist 13. januar, sa Vamp-musikeren Odin Staveland: «Hvis du har lyst til å gå på en bra konsert, og du ser at Mari Boine spiller i byen, da må du gå. For det er fett, altså.»

Vi stiller oss 100% bak dette utsagnet!

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Galleri Buen: Havet

Arrangement

havet-foto-plakat.png
havet-foto-plakat.png

Galleri Buen: Havet

Kategori:
Utstilling

27.april-2.juni
Utstillingsåpning lørdag 27.april kl 1400
Begge kunstnere er tilstede.

Åpent lørdag/søndag kl 14-17

Vann dekker ca 71% av jordens overflate,og bare 3 % av det er ferskvann. Resten er salt sjø. Det finnes 8 -9 mill. arter på jorden, og havet er hjemmet til2 - 3 millioner av dem. Uavhengig av om en organisme holder til over eller under havoverflaten, er den avhengig av det våte element for å overleve. For mennesker er det en viktig kilde til mat, en flittig brukt reise- og fraktvei, og en stor regulator i det avanserte økosystemet vi er en del av.

Ta en pause fra dette nå og følg Almås og Bamarnis tankerekke:

Hvem er du i møte med havet?

Når Silje Almås gir sitt svar, begynner hendene å bevege seg. Hun «vokste opp i fjøra» og husker med hendene. Hun studerte de ru og glatte overflatene hun fant mellom fjøresteine, og hvordan disse føltes, så ut og oppførte seg. Hun kjente ruret under barbeinte føtter, vippa på tunge steiner på leit etter krabber og dro fingrene gjennom den sleipe taren. Fascinasjonen for havet slapp aldri taket, og i dag gjenskaper hun de taktile opplevelsene fra oppveksten i andre materialer. Andres avfall er fortsatt hennes skatter, akkurat som da hun var liten. Hun tenker, husker og minnes med hendene.

I sine materialbaserte installasjoner prøver Almås å fange essensen i materialet hun jobber med, og hun bruker repetisjoner av form i utforskning av sin tilknytning til havet, både i sin bearbeidelser av materialer sting for sting, og i sine videoverk. I sine verk er det rytmer, former og farger som spiller hovedrollen med Havet som inspirasjonskilde.

Hilde Bamarni husker med øynene. Hun bor tett på bølgene og båtlivet, og fra hjemmet sitt møter blikket hennes havet hver dag. Å bo tett på havet innebærer at omgivelsene endrer seg raskt og ofte, noen ganger fra idyll til inferno på minutter. Hun reflekterer over hvordan havet og menneskesinnet møtes, og hvilke fellestrekk de har. Begge rommer mye og er fulle av kontraster. Mørkt og skummelt, eller fargerikt og fristende, alt etter øyet som ser. Noen har havet som arbeidsplass, og forbinder det med fysisk slit og harde økter. For andre er det ferie og fri, med sol i horisonten og blått på blått. Mens noen blir sjøsyke av bølger, vogges i andre i søvn av dem. Og mens noen fant lykken på havet, har andre mistet alt i det store dypet. Bamarni har gjennom sine silketrykk og videoverk undersøkt den sublime dynamikken og de komplekse følelsene som havet byr på, gjennom en digital og moderne visuell tilnærming, der underholdningsformatet er presentasjonsformen.

Sammen retter duoen fokuset på den personlige tilknytningen man har til havet. Det vakre, det sublime, det sterke og det dystre, alle følelser får sin rolle. Ulikt språk, samme beskjed. De har laget en utstilling som må ses med øynene, hendene og hjertet til hver enkelt som betrakter den. En oppfordring til deg om å dykke ned i egne minner, vippe noen steiner og lete frem din egenfascinasjon for det store blå.

Tekst: Ida Haugland, Gallerileder Khåk Ålesund

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - 8.mars markering 2024: Brudd på menneskerettighetene - kvinner og barn i krig

Arrangement

Collage.png
Collage.png

8.mars markering 2024: Brudd på menneskerettighetene - kvinner og barn i krig

Kategori:
Foredrag

Varighet:
Ca 2t

Billettpris:
Gratis, men husk å hente din gratisbillett på nett eller i kiosken på Buen

Årets markering av den internasjonale kvinnedagen vil sette søkelyset på kvinner og barn i krig og konflikt. 8.marskomiteen i Mandal inviterer til et variert og spennende program.

Vi får høre Mads Gilbert holde et foredrag om hva som skjer med kvinner og barn i krigsområdene på Gaza. Ann-Kristin Olsen vil holde en appell om funn i Barnevoldsutvalgets rapport «Svikt og svik». Nyvalgt leder av BU i Lindesnes, Isabelle Bie Kővner, skal i samtale med Anne Grønsund under parolen "Jente, du kan forandre verden!".

Charlotte Qvale og Marte Wulff vil holde en minikonsert!

Deltakere:

Mads Gilbert er overlege og prof.em.dr.med., Tromsø. Gilbert har lenge vært engasjert i solidaritetsarbeid i Palestina og har en rekke ganger vært i legetjeneste i området.

Ann-Kristin Olsen er jurist og tidligere fylkesmann i Vest-Agder. Olsen ble utnevnt som landets første kvinnelige politimester i 1983 og første kvinnelige sysselmannen på Svalbard i 1995. Olsen har kjempet for kvinner og barns rettigheter hele livet og ledet det regjeringsoppnevnte Barnevoldsutvalget, som leverte sin rapport i 2017.

Isabelle Bie Kővner har vært leder av elevrådet på Blomdalen og er i dag leder av Lindesnes barne - og ungdomsråd. Hun møter fast i kommunestyret og utvalg for oppvekst og kultur. Isabelle en ung kvinne med et sterkt engasjement og hun brenner for at barn og unge skal bli hørt og at de skal få mulighet til å engasjere seg og påvirke på de sakene de er opptatt av.

Charlotte Qvale er artist, låtskriver, manusforfatter, komponist og utdannet skuespiller. Som manusforfatter, skuespiller og komponist står hun bak en rekke kritikerroste oppsetninger i samarbeid med Kai Erland, med oppføringer blant annet på Stiftelsen Arkivet og Kilden teater - og konserthus, og har gjennom en årrekke som komponist samarbeidet med performancekunstner Laura Vallenes. Hun er et av landets mest spilte radioartister, og er for tiden i gang med innspillingen av sitt femte studioalbum, hennes tredje som soloartist. Charlottes stemme har flere ganger vært tydelig i offentlig debatt, men hun har den siste tiden tatt steget fullt ut som aktivist og samfunnsdebattant i solidaritet med Palestina.

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist, sanger og skribent med syv soloalbum bak seg. Siden 2017 har hun engasjert seg i klima- og miljøspørsmål både gjennom musikk og foredrag, og som samfunnsdebattant og aktivist. Hun har en sertifisering i kreativt klimalederskap fra britiske Julie's Bicycles' CCL-program, og ble i 2020 kåret til en av ti Green Guardians i kategorien artister og aktivister i det britiske musikkmagasinet IQ. Marte slipper sin første roman på Oktober forlag i 2024, og er også initiativtaker bak Spillerommet, et kunstnernettverk som jobber for et innovativt og bærekraftig kunstfelt.

8. marskomiteen i Mandal ønsker alle velkommen! Fri entré, men alle må hente ut gratisbillett hos Buen eller på www.buenkulturhus.no

Hilde Witsø
Randi Fredriksen
Karoline Dahn
Linda Verdal (leder)

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Classical Ukrainian Etoile Ballet: Nøtteknekkeren

Arrangement

nutcracker_uten text_1000x600px.png
nutcracker_uten text_1000x600px.png

Classical Ukrainian Etoile Ballet: Nøtteknekkeren

Tirsdag 17. des.Tir. 17. des. kl. 19.00
- Storsalen

Kategori:
Barn | Dans | Familie

Varighet:
2t inkl pause

Billettpris:
Earlybird frem til 1.juni kr 530,-

Bare å glede seg til den verdenskjente balletten Nøtteknekkeren, fremført av ukrainske ballettstjerner i Classical Ukrainian Etoile Ballet til Tsjaikovskij uendelig vakre musikk. En nydelig opplevelse for hele familien! 

Nøtteknekkeren er et vakkert eventyr om unge Clara som sovner og opplever at nøtteknekkerprinsen, leketøysoldater, snøfnugg og sukkerplummefeen våkner til liv. Drømmen er ikke bare hyggelig, full av søtsaker og snø. Clara og prinsen må også slåss mot forvokste rotter og mus. 

Det var komponisten Peter Tsjaikovskij som gjorde denne fortellingen til en av verdens mest populære balletter i 1892, og i dag er det en verdensomspennende juletradisjon å se denne forestillingen. Kanskje har det noe med at både dans og musikk oppleves som universelle språk, og uansett nasjonalitet eller alder blir man grepet av denne historien om en jentes skjøre drøm og kampen mellom det gode og det onde, der kjærligheten vinner til slutt.  

Denne versjonen av Nøtteknekkeren bruker klassisk koreografi av Marius Petipa og blir fremført av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Kompaniet består av profesjonelle ukrainske ballettdansere som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet.

Turneen presenteres av den norske organisasjonen "Kultur for Folket" for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet. Turneen finner sted i november og desember i Norge, Sverige og Danmark.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Mandal Bluesklubb: JT Lauritsen

Arrangement

jtlauritsen.jpg
jtlauritsen.jpg

Mandal Bluesklubb: JT Lauritsen

Lørdag 12. okt.Lør. 12. okt. kl.
- Klubbscenen - dørene åpner kl 1930

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 325,- /kr 250,-/kr 125,-

JT LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters, et av Norges mest ettertraktede bluesband kommer til Mandal 2024. Det er noe ved de beste bandene og soul/blues- vokalistene det er vanskelig å beskrive med ord. De legger fram en sjel og personlighet i opptreden, fremførelse og låtvalg som gjør at de umiddelbart appellerer til publikum enten det er på hjemmebane foran trofaste tilhengere eller ved første møte med et helt nytt publikum i et annet land.
JT Lauritsen & the Buckshot Hunters innehar disse kvalitetene.


Lauritsen mottok Notoddens Blues Festival Bluespris under festivalåpningen i 2014. Han og bandet hentet hjem tredjeplass under Europeiske blues Challenge (EBC) i Brussels året etterpå. De ble også semifinalister under IBC i Memphis USA 2017 i hard konkurranse med over 260 band fra hele verden. 2018 kom albumet Blue Eyed Soul Volume 1 som høstet terning kast 5 i bøtter og spann samt radiospilling verden rundt i tillegg til deres første Spellemanns nominasjon. Høsten 2020 feiret bandet 25 år som plate artister med utgivelsen Blue Eyed Soul Volume 2. som ble bandets 9 album siden 1995. Lauritsen og hans medmusikere er populære og alltid i toppslag og lover fullt trøkk fra scenen. Det kan nevnes at de jobber nå med album nr 10 og vil lansere dette 20 sept 2025 som er nøyaktig 30 år siden på dagen siden første album ble sluppet!


Bandet består av:
J.T.Lauritsen, Vokal, munnspill, trekkspill og Hammond B3
Arnfinn Tørrisen, Gitarer
Jon Grimsby, Trommer & koring
Morten Nordskaug, Bass & koring
Ian Fredrick Johannessen, Gitarer
Svein Greni, Saxofon & Fløyte
Bjøn Asper, Trumpet
Tarjei Grimsby, Trombone

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Mandal Bluesklubb: Otto Junior

Arrangement

386221708_1285967505421287_6617081030040309275_n.jpg
386221708_1285967505421287_6617081030040309275_n.jpg

Mandal Bluesklubb: Otto Junior

Fredag 6. sep.Fre. 6. sep. kl.
- Klubbscenen - dørene åpner kl 1930

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 295,-/230,-/125,-

Otto Junior (17) er tross sin unge alder allerede et etablert navn i musikkverdenen.
For bluestilhengere er han kjent som et supertalent på gitar, og det sies at han
leker i landskapet til både Joe Bonamassa, Eric Johnson og Steve Ray Vaughan.
Han er en innovativ og kreativ ung mann som skriver egne låter, men han ivaretar
også gode klassikere med stor respekt. Otto Junior har rukket å turnere både inn
og utland og delt scene med ressurser som Knut Reiersrud, Vidar Busk, Kingfish,
Mike Zito, Little Steven, Tora Dahle Aagard, Marius Lien og Magnus Berg, Kid
Andersen, Reidar Larsen, Amund Maarud, Mike Zito, Josh Smith, Kirk Fletcher,
Matt Schofield og mange, mange flere.
Otto Junior er ambassadør for Gibson Generation Group, et privilegium kun
forbeholdt eksepsjonelle unge talenter. Han har deltatt på NAMM i LA hvor han
varmet opp for Slash, Don Felder og Billy Gibbons.
Otto har varmet opp for selveste Jarle Bernhoft, CC Cowboys, Di Derre, og Åge
Aleksandersen på foynhagen i tønsberg foran hele 1500 mennesker. Arrangørene i
Foynhagen fikk kjempe tilbakemeldinger om supportbandet og alle var
storfornøyde. I juli 2023 leverte han et strålende show på Trandal blues og både
arrangørene og publikum var storfornøyde.
Med seg på scena har han to svært allsidige og rutinerte musikere. Bassisten Kim
Andre Tønnesen som har spilt mye med bluesstjernene Amund Maarud og
Magnus Berg og jazztrommisen Ola Grindbakken som har spilt på Notodden blues
festival og med jazzkongene Eyolf Dale, Even Helte Hermansen og Thomas
Johannson. Sammen utfyller de hverandre og skaper magisk blues, soul, funk, og
bluesrock musikk!

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Grand Kyiv Ballet: Skogens sang

Arrangement

2426x1365_forest_song_text.jpg
2426x1365_forest_song_text.jpg

Grand Kyiv Ballet: Skogens sang

Kategori:
Barn | Dans | Familie

Varighet:
2t med 20 min pause

Billettpris:
Kr 600,-/480,-/450,-

En fantastisk kveld med ukrainsk ballett

I april 2024 vil Grand Kyiv Ballet presentere en av de vakreste balettene i Ukraina, "Skogens sang", i skandinaviske land. Dyktigheten og raffinementet til dansen av Grand Kyiv Ballet artister vil gi til deg en gave med sterk opplevelsen. Artister fra Grand Kyiv Ballet opptrer på scenene til teatre i Europa, Amerika og Australia.

"Skogens sang" er en legendarisk ballett som har vært stoltheten til ukrainsk koreografi  i over 75 år. Denne balletten hyller følelsen av romantikk og renheten til klassisk ballettteknikk. Balletten gikk inn i Det Gyldne Fondet i ukrainsk musikalsk kultur.

Balletten ble basert på skuespillet med samme navn "Skogens sang" (1911) av den ukrainske forfatteren Lesya Ukrainka, som var opphavet til gjenopplivingen av nasjonal arv og kultur. Mild og lyrisk musikk av den ukrainske komponisten Mykhailo Skorulskyi  ble skrevet for balletten i 1936. Premieren fant sted i 1946. Musikken har et romantisk aspekt, den er full av folklore og naturbeskrivelse på musikkspråket.

«Skogen sang» er en magisk fortelling om kjærlighet mellom skogjenta Mavka og den unge mannen Lukash. Menneskets og naturens verden går inn i samspill, det er kjærlighet, svik, fortvilelse, og det er ikke mulig for hver av dem å glemme kjærlighetens magiske øyeblikk. Dette er en historie om hvordan skjebnen endres for en person som mister kontakten med naturen og slutter å høre stemmene. Dette er historien om den fryktløse og modige Mavka, som søker fred i sin verden, akkurat som Ukraina i dag kjemper for frihet og fred i sitt land.

Forholdet mellom Mavka og Lukash utvikler seg gradvis og faller sammen med årstidene. Som i Lesya Ukrainkas skuespill, er våren også i balletten introduksjonen og begynnelsen på forholdet mellom Lukash og Mavka. Sommeren er blomstringen av deres kjærlighet, det er fruktbarheten til det ukrainske landet. Høsten er Lukashs svik, han gifter seg med en annen kvinne. Om vinteren dør Mavka og Lukash.  Deres sjeler møtes i evighetens verden.

I balletten er det mange mytologiske bilder fra ukrainske eventyr, som folkets fantasi satte seg ned i eldgamle skoger og endeløse marker. Mykhailo Skorulskyi,  som skrevet musikk til balletten, skapte ekte hymne til levende natur og ren kjærlighet. Dette temaet om dialog mellom menneske og natur har ikke bare mistet sin relevans, men har også flyttet til et kvalitativt nytt nivå.

Balletten er fylt med komplekse duettstøtter, mange hopp av artister, spinn, fouett og utrolige koreografiske mønstre. Legender om fortryllede skogsdyr ser ut til å våkne til liv på scenen og er vevd inn i de feilfrie bevegelsene til danserne.

Hver detalj i forestillingen jobber for å gjøre et ekte eventyr for voksne og barn til virkelighet på scenen.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Lørdagsuniversitetet

Arrangement

372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg
372912092_720446653456624_1794876209116821270_n.jpg

Lørdagsuniversitetet

Kategori:
Bibliotek

Varighet:
1 t 30 min

Et feministisk blikk på organisasjoner
-Universitetet i Agder som case

Når vi snakker om kjønnslikestilling i organisasjoner, begrenser vi oss ofte til å snakke om tallmessig kjønnsbalanse eller mangel på sådan. I dette innlegget problematiserer May-Linda Magnussen en forståelse som reduserer kjønnslikestilling til tallmessig kjønnsbalanse. Hun viser også hvordan vi kan gå frem for å bidra til likestilling som favner mer enn dette. For å gjøre det, bruker hun Universitetet i Agder som case.  Arrangementet er et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Lindesnesbibliotekene og Buen kulturhus

Om foredragsholderen

May-Linda Magnussen er professor i sosiologi ved Universitetet i Agder, og forsker på familie- og arbeidsliv i et kjønns- og migrasjonsperspektiv. 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Ørjan Burøe - Sjalu [2025]

Arrangement

PLAKAT-tilpasses-uten-tekst.jpg
PLAKAT-tilpasses-uten-tekst.jpg

Ørjan Burøe - Sjalu [2025]

Fredag 7. feb.Fre. 7. feb. kl. 19.30
- Storsalen

Kategori:
Humor

Billettpris:
Kr 415,-

Ørjan er tilbake i Mandal!

Ta del i en kveld med både latter og ettertanke i Ørjan Burøes fjerde stand-up forestilling, 'Sjalu'. Denne forestillingen er en unik blanding av Ørjans signaturhumor og dypere refleksjoner rundt det komplekse og ofte alvorlige temaet sjalusi. Med sin evne til å vekke latter samtidig som han berører hjertestrenger, tar Ørjan publikum med på en reise gjennom de humoristiske og de mer seriøse sidene av sjalusi. 

Han deler personlige anekdoter og skarpe observasjoner, og kaster lys over hvordan sjalusi ikke bare er kilde til komiske misforståelser, men også et speil av våre innerste usikkerheter og lengsler. 

Denne forestillingen inviterer til latter, men også til refleksjon, og tilbyr et unikt perspektiv på en følelse som berører oss alle. 'Sjalu' er ikke bare en forestilling, men en opplevelse som både underholder og gir innsikt. Sikre deg en billett for en kveld som balanserer humor med hjertevarmende ærlighet og gir et dypere blikk på sjalusiens mange ansikter.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen: Økohelter

Arrangement

032-Okohelter-FotografKristinAafloyOpdan
032-Okohelter-FotografKristinAafloyOpdan

Barnebuen: Økohelter

Kategori:
Barn | Barnebuen | Dans

Billettpris:
kr 50,-

Hvem er egentlig de små skapningene som lever på og under skogbunnen?

I danseforestillingen Økohelter får barna bli med inn i en yrende og poetisk mikroverden – og selv bidra til naturens kretsløp. Med skogen som tema er Økohelter en altoppslukende danseforestilling om de heltemodige små skapningene som hver dag arbeider hardt for å holde skogen levende. Barna får bli med Fire danserne viser oss hvordan småkryp, sopp og planter vokser og vikler seg sammen, rydder og bygger. Publikum sitter rundt scenen, før de gradvis blir invitert med inn i arbeidet. Det er både høytidelig og lekent – og med stort rom for undring over hvordan livet i skogen henger sammen. Lek, fantasi og fakta «For oss er klima og miljø viktig, derfor er skogen tema for denne forestillingen», forteller de fire danserne i STICKY, som undersøker samfunnstemaer gjennom kroppen og det sanselige. Økohelter balanserer mellom fantasi og fakta, og er en leken utforsking av skogen og dens små superhelter. Forestillingen passer for barn fra 4 år og oppover, og for lekne voksne.

Bilder og video:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen: Eva og mørket i magen

Arrangement

Eva 1920 x 1080
Eva 1920 x 1080

Barnebuen: Eva og mørket i magen

Kategori:
Barnebuen

Hva er det som bor inne i magen til Eva? Eller rettere sagt, hvem?
Teaterforestillingen "Eva og mørket i magen" er skrevet og fremført av Ragnhild Blomstrøm - en leken, varm og spennende fortelling om det å være redd og modig på samme tid. 

 

Publikum blir tatt med på en reise inn i følelseslivet til en liten jente som er redd for at pappa ikke skal komme tilbake. Plutselig dukker en magisk portal opp på soverommet hennes! Hva venter på den andre siden? Det får du vite lørdag 21.april kl.16:00 på Buen Kulturhus.

Humor, alvor og dansende sommerfugler er å forvente, velkommen til små og deres store! 


Publikum tas med på en reise inn i Evas følelsesliv når en magisk portal dukker opp på soverommet. 

Av og med Ragnhild Blomstrøm, målgruppe 3-7 år. 

 

En søndag i måneden  – Barnebuen – et tilbud for alle barn, helst gratis, men hvis det koster noe, er det ikke mer enn kr 50 😊
Vi ønsker å gi uhindret tilgang til et mangfold av kulturelle opplevelser. Buen vil skape en inkluderende møteplass hvor de unge kan delta og glede seg over teater, konserter, dans og humor.
Barnebuen er muliggjort ved hjelp av støtte fra Sparebanken Sør.

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Baldrian og Musa på tur

Arrangement

2
2

Barnebuen - Baldrian og Musa på tur

Kategori:
Barnebuen

Varighet:
30 minutter

Forestillingen PÅ TUR er en rendyrket dukketeaterforestilling hvor det skapes en verden der det umulige blir mulig; naturlovene oppheves

En søndag i måneden  – vi introduserer: Barnebuen – et tilbud for alle barn, helst gratis, men hvis det koster noe, er det ikke mer enn kr 50 😊
Vi ønsker å gi uhindret tilgang til et mangfold av kulturelle opplevelser. Buen vil skape en inkluderende møteplass hvor de unge kan delta og glede seg over teater, konserter, dans og humor.
Barnebuen er muliggjort ved hjelp av støtte fra Sparebanken Sør.

PÅ TUR

Forestillingen PÅ TUR er en rendyrket dukketeaterforestilling hvor det skapes en verden der det umulige blir mulig; naturlovene oppheves og ” ..ingen vet hvilken vei eplene faller” Fantasien er drivkraften, og det hverdagslige blir fantastisk. Stikkord er: Overraskelse – humor – spenning. Det er altså Baldrian og Musa det er snakk om. De lever sitt liv innenfor rammen av en ” klassisk dukketeaterscene”. Dukkene er likevel ikke døve for publikums reaksjoner, som ofte er både direkte og høylydte.

” Giert Werring beveger dukkene sine lekende og smidig, og har alltid plass til å flette barnas kommentarer inn i historien” Randi Berge Svendsen – Fædrelandsvennen
 

Bilder:

 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Emelie Hollow (fra Hver Gang Vi Møtes)

Arrangement

true_download=Utvalg-52.jpg
true_download=Utvalg-52.jpg

Emelie Hollow (fra Hver Gang Vi Møtes)

Lørdag 30. nov.Lør. 30. nov. kl. 19.30
- Storsalen

Kategori:
Konsert

Billettpris:
Kr 415,-

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2-suksessen Hver gang vi møtes.

"Nei, nå har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de ønsket å ha henne med: De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans. 

"Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter-tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” - og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser som tenåring.

18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne. 

Med årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista.

Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder omtalte som ”overbevisende skamløst”, har hun sluppet to album, Half the Story og Solitude, I henholdsvis 2021 og 2023. I november 2023 slapp hun julelåta Jula tilbake.

Selv ser Emelie på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun kaller seg en ”ekstrovert introvert”, og bærer nesten alltid rundt på en bok. En av hennes aller største drømmer er å en dag kunne holde konsert i operaen i Bjørvika, en annen ambisjonen å lære seg mer om produsentfaget. Den største drømmen er likevel å kunne skape noe tidløst og evig som folk også vil høre på om tjue og tretti og førti år.

Bilder og video:

 • Bilde fra forestillingen
 • Bilde fra forestillingen
Buen kulturhus - Barnebuen - Skrot // Gratis forestilling for de minste barna