Arrangement

Riksteatret: Helt hekta!
Riksteatret: Helt hekta!

Riksteatret: Helt hekta!

Lørdag 23. mar.Lør. 23. mar. kl. 18.00
- Storsalen

Kategori:
Humor | Riksteatret | Teater | Ungdom

Billettpris:
Kr 380,-

Husker du din første kjærlighet?
Elsker du fotball eller kjenner du noen som gjør det?
Hater du fotball og skjønner ikke hvorfor folk elsker det?
Har du en lidenskap i livet som ikke andre forstår?
Liker du å le, gråte eller måpe?
Grip sjansen til en kveld med latter og tåre i øyekroken.

En teaterforestilling om oppvekst, lidenskap og ekte kjærlighet.

- Jeg har alltid elsket pappaen min. Men jeg husker ikke en eneste skogstur eller fisketur. Ingen felles middager. Det jeg savner, er å snakke fotball med ham. De mange, korte samtalene frem til kampstart, tekstmeldingene i pausen, den lengre praten etter kampen.

Skuespiller Ole Christian Gullvåg er lidenskapelig opptatt av fotball, og ingen av skuespillervennene hans kan forstå hvorfor han "kaster bort" så mye tid på den runde ballen. "Helt hekta!" er Gullvågs egen historie, en teaterforestilling om å sette fotball foran alt annet. Men som de fleste historier om lidenskap, handler ikke "Helt hekta!" bare om fotball.

"Helt hekta!" er også en rørende og morsom oppveksthistorie, en slags blanding av Nick Hornby og Tore Renberg. Om å være på sin første fotballkamp, om å elske Elvis og fri til Cecilie Leganger når du er 11 år og lure på om moren din kommer til å dø fordi du har sølt rødbrus på teppet.

Gullvåg forteller om oppveksten, å finne seg selv, søskenkjærlighet, dårlig stemning mellom foreldre og drømmen om å høre til i en flokk. Men først og fremst er dette en fotballhistorie. En ekte kjærlighetshistorie.

Teaterforestillingen hadde premiere våren 2018 med tittel Rotsekk.

Pressen mener:

Ingen terningkast "En forestilling om å brenne for noe, om "oss" og om "vi", uavhengig om vi klarer å elske noen når vi samtidig forguder elleve menn."

– Adresseavisen

Bilder:

  • Bilde fra forestillingen